Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken
Deel dit MPI List
X

Heb je wat ruimte nodig? Lees hier hoe je omgaat met bezoek na de bevalling

Voel je je als moeder of vader overdonderd door te veel kraamvisite? Raak dan niet in paniek. Lees hier onze vijf belangrijkste tips voor het omgaan met bezoek na de bevalling, zodat je tijd overhoudt om een band op te bouwen met je baby.

Alle tips voor nieuwe ouders
 • Stel wat basisregels op.
  Wat betreft het omgaan metkraamvisite, wees duidelijk over de basisregels al voordat de baby geboren is. Zo kun je makkelijker omgaan met de verwachtingen van bewonderaars. Je zult tijd nodig hebben om te wennen aan het ouderschap en het leren kennen van je nieuwkomertje. Geef aan dat je gedurende een bepaalde periode geen bezoek wilt — afhankelijk van wat jou en je partner het beste uitkomt. Mensen kunnen zich daar dan op instellen en je wensen respecteren.
 • Zeg nee tegen onaangekondigd kraambezoek
  Wees duidelijk naar familie en vrienden. Geef aan dat je onverwacht kraambezoekniet op prijs stelt. Iedereen kan in overleg met jullie bepalen wanneer ze langs kunnen komen, of eerst even bellen. Op die manier raak je niet gestrest of overdonderd en kun je kraambezoek inplannen op tijden die jullie goed uitkomen. 
 • Nodig alleen positieve mensen uit.
  Je gaat je zeker overdonderd voelen door alle veranderingen die het voor het eerst moeder of vader worden met zich meebrengt. Wat je kunt missen als kiespijn, is negativiteit. Aarzel daarom niet om kieskeurig te zijn in wie je voor een bezoekje aan jullie baby uitnodigt. Je wilt je als ouder niet veroordeeld voelen, dus spreek je veto uit over bezoekjes van mensen waarbij je je niet goed voelt. Niemand heeft zin in ongevraagd en nutteloos commentaar dat je huis een rotzooi is! Kijk hier voor een handig controlelijstje met volkomen normale emoties van nieuwe moeders of vaders. 
 • Accepteer aangeboden hulp Lees hier hoe je nieuwe moeders of vaders kunt helpen! Als je familie en vrienden jullie heel graag willen helpen, sla dan hun lieve aanbiedingen niet af. Doe er je voordeel mee en delegeer taken waar je op dat moment simpelweg geen tijd voor hebt. Vraag ze om het huis schoon te maken, wat maaltijden te bereiden, of zelfs om boodschappen te doen. 
 • Bereid je voor op ongevraagd opvoedadvies De combinatie van ongewenst bezoek en ongevraagde opvoedingsadvies — ongeacht of dat afkomstig is van vreemden in het openbaar, vrienden of familie — kan frustrerend en verwarrend zijn als je voor het eerst moeder of vader bent geworden. Terwijl iedereen gelooft dat zijn/haar advies zinvol is, kan het zijn dat je je als ouder veroordeeld en bekritiseerd voelt, en alsof hetgeen wat je voor je baby doet, fout is. Het beste antwoord? "Dat mag dan bij jullie gewerkt hebben, maar wij doen het zo." Lees hier onze weerwoorden op vragen over borstvoeding.
Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me