Baby&Me Talks

Baby&me Talks

Wat zijn de Baby&me Talks ?

Als ouder stel je jezelf waarschijnlijk duizend vragen over het welzijn van je baby, zijn voeding of jouw rol als mama of papa. Om een antwoord op deze vragen te krijgen kan je op zoek gaan naar advies van professionals of ouders die met dezelfde vragen hebben geworsteld en die een oplossing hebben gevonden.

Om al deze redenen hebben wij besloten onze specialisten ter beschikking te stellen: Cathérine en Géraldine, voedingsdeskundigen bij Nestlé Baby&Me, maar ook Françoise, Delphine en Audrey, psychologen en therapeuten voor kinderen.

Met hun expertise bereiden zij praktische video's voor over belangrijke onderwerpen op het gebied van welzijn, voeding of onderwijs en voegen ze daar bovendien hun eigen persoonlijke advies aan toe.

Maak kennis met onze specialisten door de korte voorstelling.

baby-and-talks-card-1
Voeding afleveringen

Hoe bereid je baby's eerste maaltijd? Koemelk allergie? Hoe maak je een babyfles klaar? Onze experts beantwoorden al uw vragen over voeding.

Dr Jacob
Ouderschap afleveringen

Borstvoeding, gemengde voeding of flesvoeding ? Hoe kan ik mijn werk en een baby combineren ? Terrible Two : omgaan met de driftbuien van je baby ? Ontwikkeling van je baby ? Wat is de rol van de vader tijdens de zwangerschap? Hoe bouw je een relatie met je baby?

WAAR of NIET WAAR
Waar of Niet Waar

Wie zijn onze specialisten?

 

- Onze voedingsdeskundigen -

Géraldine

Géraldine

Ik ben al 21 jaar voedingsdeskundige en werk al 13 jaar op de afdeling kindervoeding bij Nestlé. De vroege kinderjaren zijn een groot gebied, waar voeding een sleutelrol speelt in de ontwikkeling van de baby. Ze leren nieuwe smaken ontdekken, ze laten hun keuzes gelden en als ouders hebben wij een belangrijke rol te spelen om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Als moeder van twee tienermeisjes, Manon en Romane, heb ik het geluk te worden gesteund door mijn man, een geweldige vader. Hun eerste fruitpapjes lijken ver weg... het gaat veel te snel voorbij!

In mijn vrije tijd lees ik graag, speel ik tennis, loop ik hard, wandel ik en deel ik graag mijn momenten van gezelligheid met mijn vrienden.

Cathérine

Ik ben voedingsdeskundige gespecialiseerd in kindervoeding en werk al 20 jaar bij Nestlé. Ik ben de trotse moeder van twee tienermeisjes, Amélie en Alexine.

Ik ga graag op vakantie naar de zon en op citytrip, maar ik kook ook graag en probeer thuis nieuwe recepten uit en geniet ervan met mijn vrienden en familie. Om dan al die calorieën te verbranden doe ik aan sport. Ik hou van tennis en ik ga ook graag fietsen of fitnessen met mijn dochters.

Cathérine

- Onze psychologen en psychiaters -

Françoise

Françoise

Ik ben psychologe in het Koningin Fabiola Kinderziekenhuis voor gehospitaliseerde baby's en hun families. Ik ben opgeleid als klinisch psycholoog en had al op jonge leeftijd interesse in het werken met de allerkleinsten.

Ik heb zelfs een doctoraatsthesis gemaakt over de uitwisseling tussen vader, moeder en baby toen ik assistent was aan de ULB. Het contact met de natuur, lezen, maar vooral bij mijn gezin zijn laadt mij weer volledig op!

Delphine

Ik ben moeder van 3 kinderen van 8, 11 en 14 jaar.

Ik werk als kinderpsychiater en kindertherapeute in het Saint-Luc ziekenhuis in Brussel. Ik coördineer de psychosociale welzijnsgroep van de Pediatrische Covid-19 Task Force. Ik ben ook vrijwilliger op de school van mijn kinderen en in enkele beroepsverenigingen.

Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan mijn gezin. Ik hou ervan mijn kinderen verhalen voor te lezen of naar hen te luisteren als ze die van hen vertellen, maar ik vind het ook fijn om mijn vrienden te zien, uit te gaan en te lezen.

Delphine
Audrey

Audrey

Ik ben verbindingspsycholoog op de afdeling Neonatale Intensieve Zorgen van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola. Het grootste deel van mijn klinische activiteit is gewijd aan de begeleiding van de baby (voor en na zijn geboorte) en zijn gezin. Ik heb altijd de prille relaties tussen ouders en kinderen zo veel mogelijk willen ondersteunen.

Mijn energie haal ik uit de momenten die ik deel met mijn familie en vrienden, maar ook uit activiteiten die mijn batterijen opladen, zoals yoga, wandelen, lezen of koken.

- Uitgelicht aflevering -

Plantaardige drinks - backup Dr Barbara Abramowicz
Plantaardige drinks

Mag ik mijn baby plantaardige drinks geven?

- ONZE PRODUCTEN -
NESTLE PUFFY PUFFS BANANE FRAISE
Nieuw

7 - 36 maanden

Nestlé® Puffy Puffs – Banaan Aardbei
5
5/5

Heerlijk tussendoortje op basis van maïs, speciaal ontworpen voor baby's vanaf 7 maanden.

NAN OPTIPRO 2

6 - 12 maanden

NAN OPTIPRO 2
4
3.7/5

Standaard opvolgmelk bestemd voor baby's vanaf 6 maanden.

Nestlé® Baby Fruit Pomme Banane Fraise

6 - 36 maanden

Nestlé® Baby Fruit Appel Banaan Aardbei
0
0/5

Een praktisch fruithapje in een knijpzakje om overal mee naar toe te nemen !

NAN Evolia 3

12 - 36 maanden

NAN Evolia 3
1
1/5

Goeimelk aangepast aan de behoeften van je baby vanaf 1 jaar.