Arrow backLanguage
0 - 4 maanden
Article
Add this post to favorites

Mijn nieuwe leven in babyblauw

Als iemand mij op mijn 18de, toen ik nog een volle bos haren had, zou hebben verteld dat ik een gekke papa zou worden, had ik er niets van geloofd... Maar zelfs als ik in het begin een beetje twijfelde - en "maar" een man ben - doe ik nu mijn uiterste best voor mijn kleine schat.

4 mins lezen Oct 5, 2021

"Mijn vader is een held!" Jazeker, ze hebben het over mij! Ik moet toegeven dat ik (bijna) perfect ben: luiers verversen, de fles geven, slaapliedjes zingen... Ik ben een moderne vader die zich zowel op zijn gemak voelt tijdens een belangrijke zakelijke meeting maar ook alles weet over knuffels. Leg dat maar eens uit aan mijn eigen vader... Ik moet zeggen dat mijn vrouw me veel heeft geleerd: ze heeft me alles uitgelegd, van de temperatuur van het badje tot de verschillende standen van de buggy en het klaarmaken en geven van het flesje. Maar ik moet het toegeven, ik zorg heel graag voor mijn kleine schat!

Hoe moet je een baby vasthouden?

Ik was in het begin altijd bang om hem pijn te doen, maar heb nu vertrouwen in mijn handelingen. Mijn baby is niet van porselein, hij heeft liefde nodig en ik pak hem altijd heel zachtjes vast zodat hij zich veilig voelt. Ik beheers alle houdingen: wiegend vasthouden, op mijn armen, op mijn schoot, tegen mij aan of voorzichtig over mijn schouder... Ik heb zelfs voor de eerste keer een wandeling met mijn baby in zijn kruippakje gemaakt. De eerste minuten waren een beetje onhandig, maar ik werd al snel vrolijker bij het zien van de vertederende glimlach van vrouwen! Wat zagen wij er fier uit, mijn baby en ik!

Hoe verzorg ik mijn baby?

"Het is jouw beurt om de baby te verversen." Deze zin is de angst van alle vaders. Het is net als bij curling op de Olympische Spelen, het is de laatste discipline die je wilt beoefenen. 

 • Stap 1: het badje en wat je moet doen om van de badkamer geen schaatsbaan te maken. 
 • Stap 2: de luier verversen, de kunst om de luier op de juiste manier aan te trekken, niet te strak ... 
 • Stap 3: het body'tje, dat "nauw aansluitend" ding dat uit één stuk bestaat en overal drukknoopjes heeft ... Geen zorgen, volg de eenvoudige instructies: eerst de armen, dan de drukknoopjes. 
 • Stap 4: de vuurproef, "de leerling-verpleegkundige" of hoe maak je het neusje van de baby schoon met een neuspompje, hoe kan je een zetpil toedienen of hoe knip je zijn nageltjes... en begin nu niet te lachen, je zal het zelf ooit wel meemaken! Ik heb van mijn vrouw de gouden medaille voor papa’s gekregen en daar ben ik erg fier op! Ook al weet ik heel goed dat ze uit eigenbelang handelt. 

Je baby voeden

Toen onze baby zeven maanden oud werd, kreeg hij zijn eerste flesje. Ik zal het nooit vergeten! Een onvergetelijk moment. De kleine luchtbelletjes die je in de gaten moet houden, de speen die goed gevuld moet zijn met zuigelingenmelk, de juiste snelheid en het laatste boertje. Alles onder het toeziend oog van mijn vrouw. Ik heb een paar keer geoefend en ben deskundige geworden in het bereiden van de fles. Het steriliseren, het doseren, het opwarmen en het schudden... Ik ben nu een echte expert in alle vakken! Mijn lievelingsmoment is flesvoeding geven, vooral in het openbaar. In de speeltuin kijken de andere moeders vol bewondering naar mij en bij mijn schoonouders scoor ik extra punten bij mijn schoonmoeder. 

Spelen met je baby

De baby eten geven, hem naar bedje brengen en een slaapliedje zingen zijn dingen die ik graag doe. Maar wat ik het leukst vind, is om met hem te spelen! Mijn vrouw en ik hebben ieder zo onze eigen manier. Mama kiest voor stimulerende spelletjes, maar ik ben 100% voor leuke spelletjes. Mijn favorieten: het vliegtuig en kietelen. Ze zeggen dat mannen grote kinderen zijn, wel dat kan ik bevestigen! 

Peter, vader van Maarten (1 maand):

"Mijn vrouw daagt me graag uit. Het liefst laat ze mij de luier verschonen binnen drie minuten - terwijl zij de stopwatch erbij houdt. Start! Ik kleed ons kindje uit, doe de vieze luier uit, maak de billetjes schoon, leg een schone luier klaar ... en verdorie, zit die weer achterstevoren!"

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

MVP Logo
 • Gepersonaliseerd

  Ontvang gepersonaliseerde communicatie aangepast aan de leeftijd van je kindje

 • Tips & tricks

  Ontdek tal van advies van onze voedingsdeskundigen alsook andere ouders

 • Kortingsbonnen en cadeau's

  Ontvang heel het jaar door kortingen  en cadeau's

 • Interactieve tools

  Geniet van handige tools die je kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap tot de eerste schooldag van je kleintje

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.