Arrow backLanguage
6 - 8 mois Évolution de bébé Nestlé Baby

6 - 8 maanden

Vanaf maand 6 tot maand 8 begint je kind vaste voeding te eten en te woordjes te brabbelen. We helpen je door de meest nuttige informatie en praktische adviezen te delen van onze experten en recepten van onze diëtisten.

- Backstage of Happiness -

De jeunes parents témoignent sur le retour au travail pour Nestlé Baby

Terug naar het werk

Anastasia en Julian praten met Sarah en Thierry, twee jonge ouders, partners op het werk en in het leven. Hoe hebben ze hun werk en de baby kunnen combineren?

- Onze producten -

Dessert Lait de Coco - Mangue Kiwi

Kokosmelk Dessert - Mango Kiwi

5
5/5

Een 100% plantaardig tussendoortje op basis van kokosmelk met exotische smaken om je baby om je baby te laten dromen.

NAN Evolia 2

NAN Evolia 2

0
0 Reviews

Tweedeleeftijdsmelk bestemd voor baby's van meer dan 6 maanden voor de overgang van borst- naar flesvoeding of voor de aanvulling van borstvoeding.

Nestlé® Yogolino® Vanille

Nestlé® Yogolino® Vanille

0
0 Reviews

Het genot van een roomtoetje dat rekening houdt met de voedingsbehoeften van de baby.

NAN OPTIPRO 2

NAN OPTIPRO 2

4
3.5/5

Standaard opvolgmelk bestemd voor baby's vanaf 6 maanden.

- Daddy Corner -

Les experts de Nestlé Baby expliquent le rôle du papa d'aujourd'hui

De rol van papa

Het is belangrijk om de papa te zien als een volwaardige co-ouder en hem te betrekken. Wil je graag weten welke voordelen dat heeft voor de baby? Luister dan zeker naar wat onze specialiste te vertellen heeft.

- Onze tools -

Baby eating
Recipes book icon test2

Voedingsgids voor baby

Vindt u de typische menu's die voor elke leeftijd van uw baby worden aanbevolen.

Baby boys playing with wooden toys
Development icon test3

Ontwikkelingsgids van jouw baby

Begeleid baby tijdens alle belangrijke gebeurtenissen van zijn eerste maanden.

- Onze experten beantwoorden jullie vragen -

Hoeveel slaap heeft een kindje van 6 maanden ongeveer nodig?

Dit is bij ieder kindje verschillend en over het algemeen voel je dat zelf aan. Rond de leeftijd van zes maanden komt er meestal een rustigere periode aan. Je baby slaapt nu ´s nachts vaak beter door. En overdag doen ze twee of drie dutjes: ‘s ochtends, in de voormiddag en in de namiddag. Per dag heeft je kindje nu ongeveer 15 uur slaap nodig, maar er zijn geen vaste regels. Elke baby heeft zijn eigen ritme. Zorg er wel voor dat je kindje dan lekker in zijn bedje ligt, met zo weinig mogelijk drukte eromheen.

Wat is de beste voeding voor kindjes tussen 6 en 8 maanden?

In deze fase is melk (borstvoeding of opvolgmelk) nog steeds de belangrijkste voeding, maar je kunt je kindje wel meer variatie geven om de smaakontwikkeling te stimuleren. Vanaf nu kun je de voeding aanvullen met een warme maaltijd, een stukje brood, een fruithapje of een verantwoord tussendoortje.

Zijn gluten goed voor mijn baby?

Van zodra vaste voeding geïntroduceerd wordt (vanaf 4 à 6 maanden), mogen gluten geleidelijk toegediend worden, ongeacht borstvoeding of opvolgmelk. Indien je vóór 4 maanden of na 12 maanden gluten introduceert, verhoog je net het risico op allergie. Het zou jammer zijn dat je kindje later op school niet mee kan smullen van de verjaardagstaart die zijn vriendje meebrengt.

Gluten is een eiwit dat voorkomt in een aantal graansoorten (vb. tarwe, rogge, haver en gerst) alsook in hun afgeleide producten. Je kan gluten introduceren door glutenbevattende ongezoete baby cereals te mengen in de fruitpap, in de groentepap of in het flesje van je baby. Introduceer gluten stelselmatig tussen 4 en 12 maanden. Start met baby granen, daarna pasta, en pas dan brood.

Contactez Nestlé Baby and Me

Voedingsadvies nodig? Onze experts staan tot uw beschikking om ze te beantwoorden.