Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken

Luisteren naar nieuwe ouders

Luisteren naar nieuwe ouders

Een ding wat alle ouders weten, is dat het ouderschap niet is wat je ervan verwacht had. Om nieuwe ouders van vandaag beter te begrijpen en ondersteunen zijn we bij het begin begonnen: luisteren.

Je uitdagingen better begrijpen

We zijn goed geweest in het delen van onze 150 jaar, door wetenschap onderbouwde, kennis. En nu is het tijd dat we ruimte maken voor alle ouders die de huiltjes, het boeren, de vlekken, de glimlachjes en alles daar tussenin hebben meegemaakt.

TOOL
How to parent like a pro

Baby op komst / in je armen en maak je je zorgen dat je niet weet wat je moet doen? (Niemand weet dat, ps sst.) Bekijk onze checklists die je helpen bij elk aspect van het ouderschap van nu.

Heb je je ooit alleen gevoeld in je eerste jaar als ouder?
ja 50%
Nee 50%
ja
Nee
Dat is heel normaal! De meeste moeders zeggen dat ze zich in het begin soms ook eenzaam hebben gevoeld. Zelfs als je een ander menselijk wezentje wiegt of door sociale media aan het scrollen bent, kunnen gevoelens van afzondering of isolement vaak toeslaan. 
Je kunt terugvallen op de mensen om je heen! Als de eenzaamheid toeslaat, probeer je dan te concentreren op de baby in je armen, je partner naast je in bed en vriendelijke gezichten op je sociale media. Dat kan echt helpen.
Delen jij en je partner de zorg voor de kinderen?
ja 50%
Nee 50%
ja
Nee
Samen is het leven is makkelijker. Een voorbeeld: laat één ouder koken, terwijl de ander het douchen of in bad gaan afhandelt en wissel de volgende dag!
Dat wil niet zeggen dat een van jullie een betere ouder is. Het is lastig om de boel in balans te houden! Probeer de zorgtaken zodanig te verdelen dat het voor jullie allebei plezierig is en aarzel niet om jullie plan van aanpak te herzien als het niet werkt voor jullie allebei.
Heb je in je eerste jaar als ouder veel emotionele pieken en dalen meegemaakt?
ja 50%
Nee 50%
ja
Nee
Het is net een achtbaan, nietwaar? Het ene moment kijk je in de ogen van dat kleine mormeltje met een explosie van liefde en het volgende moment weet je niet hoe je dit gaat overleven zonder zelf te exploderen.
Dat is indrukwekkend! Veel ouders voelen zich alsof ze in het eerste wagentje van een achtbaan zitten met alle ups, downs en vrije vallen.
Heb je überhaupt enig schuldgevoel gehad, als nieuwe ouder?
ja 50%
Nee 50%
ja
Nee
We gaan eens tellen! Weer beginnen met werken, of niet. Borstvoeding, of geen borstvoeding. Even een uur ertussenuit om af te spreken met een vriend(in) om koffie te drinken, of helemaal je vrienden niet zien... Je kunt al snel het gevoel krijgen dat je het nooit helemaal goed kan doen. Het goede nieuws is dat je niet de enige bent: de meerderheid van nieuwe ouders voelt zich schuldig, ongeacht de keuzes die ze maken. Probeer jezelf eraan te herinneren dat je je best doet, en meer kun je niet doen.
Als je ‘ja’ hebt gezegd, nemen we je dat niet kwalijk, maar petje af voor het immuun zijn voor schuldgevoelens in een tijd waarin je zo makkelijk de druk van perfectie ervaart.
Als je alles in overweging neemt, zou je dan zeggen dat jouw baby een 'gemakkelijke baby' is?
ja 50%
Nee 50%
ja
Nee
Slaapt de hele nacht door, huilt niet in het openbaar en eet wanneer wij dat doen - als dat niet makkelijk is, wat dan wel?
Dat snappen we. Ze huilen veel, eten veel en poepen veel. We vragen het nog wel eens als ze op kot gaan.
Volgende
POOL
Foute antwoorden bestaan niet
DEFINITION
Daar is een woord voor!
 • Nieuwsvreemd

  als het al zo lang geleden is dat je een krant hebt gelezen, televisie hebt gekeken of door sociale media hebt gescrold, dat je niet meer weet wat er zich daarbuiten in de grote wijde wereld allemaal afspeelt. 

 • Ouderdocht

  wanneer je bang bent om toe te geven dat je je het zwaar hebt met het ouderschap uit angst voor de reacties en meningen van anderen.

 • Sleepcation

  wanneer je ernaar snakt om even niet bij je baby te zijn, zodat je heerlijk kunt slapen en bijkomen. 

 • Ouder-zijn-overbelasting

  wanneer je zo geconcentreerd bent op voeden, luiers verschonen en je baby in slaap krijgen, dat je je eigen basisbehoeften vergeet. 

 • Huil-doof

  wanneer je niet langer je kind (of welk kind dan ook) hoort huilen, omdat het zo vaak gebeurt dat je immuun bent geworden voor het geluid. 

 • Slaapverstoppertje

  wanneer je jezelf verstopt in een andere kamer en doet alsof je slaapt, zodat je partner voor de baby moet zorgen.

 • Betweters

  zo noemen nieuwe ouders vreemden die ongevraagd gedachten en adviezen delen over hoe jij je kind grootbrengt. 

 • Zomaar-tranen

  wanneer je jezelf - ondanks de liefde voor je kind - soms huilerig, overweldigd en eenzaam voelt als nieuwe ouder. 

 • Mamadrama

  wanneer je als moeder niets goed kunt doen, terwijl papa niets fout kan doen.

SOCIAL MEDIA
Deel jouw ervaringen op Instagram met #LifeHappens
Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me