Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Zoeken
Nog geen lid? Registreer hier

Deel dit Onderwerp Pagina
X

Ontwikkeling baby

Je baby maakt verschillende stappen door in de ontwikkeling. Lees er hier alles over.

Ontwikkeling baby

De eerste blik, de eerste glimlach, de eerste stapjes of het eerste woordje... alle eerste keren zijn speciaal en belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje. Neem hier rustig je tijd voor en help je kindje voorzichtig. Met een beetje aanmoediging en aanpassing aan het tempo van je kleine, geef je hem of haar zelfvertrouwen voor de toekomst!

Ontwikkeling baby

De ontwikkeling van mijn baby

Wanneer gaat mijn baby lachen, praten en lopen? Welke voeding past het beste bij de stappen in zijn ontwikkeling? Welke belangrijke "eerste keren" mogen we niet missen?

Lees het artikel

Hersenontwikkeling

De hersenontwikkeling van baby's

Op de leeftijd van 1 jaar is het volume van uw baby zijn hersenen sinds zijn geboorte verdubbeld en bijna verdrievoudigd wanneer hij de leeftijd van 3 jaar zal bereiken. Er valt op korte tijd dus heel wat te groeien en te leren. Heel boeiend voor je baby en jezelf!

Lees het artikel

 

baby mama

Kun je overgewicht bij kinderen al op jonge leeftijd voorkomen?

Overgewicht treft ongeveer 20% van de kinderen in België! Welke voorzorgsmaatregelen kan ik nemen om elk risico van overgewicht bij mijn baby te voorkomen?

Lees het artikel

baby mama

De "taal" van mijn baby

Mijn baby kan nog niet praten. Het is soms moeilijk om, tussen de glimlach en de tranen, een aanduiding van verzadiging te herkennen. Of juist van honger. Kunnen jullie mij helpen zijn gedrag te leren ontcijferen?

Lees het artikel

baby lacht

Hoe ontwikkelen zijn kleine hersentjes zich tussen 0 en 3 jaar?

Het is geweldig hoe vlug mijn baby allerlei zaken leert! Elke dag boekt hij vooruitgang en verwerft hij nieuwe kennis. Is hij een Einstein in spe?

Lees het artikel

 

baby schoot

Ik wil mijn baby masseren : Hoe doe ik dat?

Het blijkt dat massages bij de allerkleinsten hen helpen zich te ontspannen en bovendien de communicatie en de groei stimuleren. Mag ik meteen na de geboorte beginnen? Wat zijn de basisprincipes? Welke producten mag ik gebruiken?

Lees het artikel

 

Baby tillen

Wat probeert mijn baby te zeggen?

Wanneer hij vrolijk op zijn handjes en voetjes kruipt, ons een brede glimlach toewerpt, heel hard huilt in zijn bedje, probeert hij ons absoluut iets te vertellen, maar wat?

Lees het artikel

 

baby huilt

Oei, baby heeft zich pijn gedaan !

Je kleine avonturier is nergens bang voor. Sinds je baby kan stappen, zijn builen, schrammen en andere kleine pijntjes schering en inslag. Hoe maak je het onderscheid tussen een onschuldig wondje en iets ernstigs? Wat moet je doen in dergelijke gevallen?

Lees het artikel

Dagelijkse verzorging

Een frisse en schone baby

De eerste dagen weet je niet altijd precies hoe je baby precies moet wassen en verzorgen. Hoe zit het met hygiëne voor wasgoed en knuffels? Lees onze tips om vol vertrouwen te werk te gaan.

Lees het artikel

 

Baby handjes vast

Mijn baby vertoont sociaal gedrag

Zal mijn kleine engeltje verlegen zijn of juist niet? Zal hij zich goed aanpassen aan de crèche en zal hij veel vriendjes en/of vriendinnetjes hebben? Hoe kan je hem helpen bij het opbouwen van goede relaties met anderen?

Lees het artikel

Boeken voor baby's: welke en waarom?

Ik werd een beetje draaierig tijdens mijn zoektocht naar een kinderboek in mijn favoriete boekhandel. Er is een overvloed aan boeken voor kleine kinderen. Een mooi sprookjesboek of een educatief boek over vormen en kleuren... welk boek moet ik kiezen en waarom?

Lees het artikel

handjes

Ontwikkeling baby 0-4 maanden

baby

Hoe ziet de baby ons?

Mijn baby kijkt me met hele grote ogen aan. Soms fixeert hij zijn blik vastberaden op een voorwerp. Maar hoe ziet hij mij en hoe neemt hij zijn omgeving waar? En belangrijker nog, hoe kun je een eventuele gezichtsstoornis opmerken?

Lees het artikel

 

Ontwikkeling baby 4-6 maanden

lepeltje

Hij kauwt, hij bijt : mijn baby ontdekt een wereld boordevol nieuwe smaken !

Sinds zijn geboorte krijgt de baby uitsluitend melkvoeding. Door de overgang op vaste voeding, leer ik hem niet alleen andere smaken maar ook nieuwe texturen ontdekken. Een totale verandering!

Lees het artikel

Baby knuffel

Is de knuffel echt het vriendje van mijn baby?

Sommige kinderen kiezen voor een zijdezachte knuffel, andere voor een lapje stof of een klein plastic speelgoedje. Andere kinderen nemen zelfs genoegen met een rijmpje of een eenvoudig gebaar, zoals een plukje haar om de vinger draaien!

Lees het artikel

Ontwikkeling baby 6-12 maanden

Baby lacht

1, 2, 3 ... binnenkort wel 20 tandjes !

Mijn baby heeft rode wangetjes, kwijlt veel en is een beetje knorrig. Ik vraag me af of zijn eerste tandjes eraan komen. Wat advies om hem te helpen en om zijn (toekomstige) glimlach te onderhouden zijn welkom!

Lees het artikel

 

Ontwikkeling baby 12+ maanden

blok

Je baby blaast binnenkort zijn eerste kaarsje uit !

Mijn kleine oogappel wordt al een jaar, dat moet gevierd worden! Welk cadeautje zal ik hem geven? Is het belangrijk om deze mijlpaal samen met de familie te vieren?

Lees het artikel

 

Baby eten

Het vermogen om ... "neen" te zeggen !

Ik kan het niet geloven: mijn hartendief zegt sinds een aantal dagen - hij die meestal één en al glimlach en zoet als een engel is - "nee" op alles. Hij barst in woede uit bij elke "ja"... of eigenlijk bij elke "nee"! Is het niet een beetje vroeg voor de puberteitscrisis. Wat kun je doen in dit geval?

Lees het artikel

 

lopen

Wanneer zal mijn baby zijn eerste stapjes zetten?

1 jaar, 15 maanden, 18 maanden? Ik vraag me af wanneer mijn baby de wereld gaat ontdekken op zijn eigen kleine beentjes? Hoe kan ik mijn kindje helpen bij het leren lopen?

Lees het artikel

 

Buiten met kindje

Peuterpuberteit

Mijn oogappel is nog geen twee jaar oud, maar wil alles "zelf doen". Als ik wil helpen, volgt er een driftbui! Als ik iets voorstel, is het antwoord systematisch "Nee!". Hoe moet ik deze nieuwe fase aanpakken?

Lees het artikel

Mijn baby helpen om zindelijk te worden

Binnenkort moet mijn kindje naar de kleuterschool. Nu kan hij leren om op het potje te gaan. Hoe ga ik te werk om hem hierbij te begeleiden?

Lees het artikel

 

Baby buiten
Gerelateerd

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.