Ovulatie calculator : je eisprong berekenen– Nestlé Baby&Me

Ovulatiecalculator : je eisprong berekenen

Gebruik de ovulatiecalculator om uw kansen om zwanger te worden te vergroten en krijg ander deskundig advies over de beste manieren om zwanger te worden.  

Jij en je partner hebben er lang over gepraat en jullie voelen jullie klaar om een kind te krijgen! Gebruik onze calculator om je vruchtbare periode te berekenen. Lees ook ons advies om snel zwanger te worden.

Om je kansen op een baby te vergroten, moet je weten wanneer je vruchtbare periode is. Wij hebben een tool ontwikkeld dat je makkelijk zal helpen je ovulatiedatum te berekenen.

Vul de eerste dag van je menstruatie in, de duur van je menstruatiecyclus in en je bent klaar! De tool geeft aan wanneer je vruchtbare periodes zijn en telt af naar je volgende ovulatie.

De ovulatie of eisprong uitgelegd 

Het ogenblik in je menstruatiecyclus waarop je de meeste kans hebt om zwanger te worden, dat is wanneer je ovuleert. Er komt dan een rijpe eicel vrij uit je eierstokken in je eileiders terecht, wachtend op bevruchting door een zaadcel. Deze periode duurt gemiddeld 5 dagen per maand.

De lengte van je menstruatiecyclus

Om het moment van de eisprong te berekenen, moet je eerst weten of je menstruatiecyclus regelmatig is. De dag waarop je maandstonden beginnen, is de eerste dag van je cyclus. Deze cyclus gaat door tot de eerste dag van je volgende menstruatie.

Uiteraard is de ene persoon de andere niet en kan de cyclus van vrouw tot vrouw verschillen. Een gemiddelde cyclus duurt 28 dagen, maar kan korter of langer duren. Ze kan ook worden verstoord door anticonceptiemiddelen of door omgevingsfactoren zoals leeftijd, hormoon-ontregelaars, stress, slechte slaap, enz.

Hoe je ovulatiedatum berekenen?

Une femme regarde par la fenêtre et rêve de tomber enceinte – Nestlé Baby&Me

 

Zodra je weet hoe lang je menstruatiecyclus is, kan je gemakkelijk weten wanneer je ovuleert. Dit is ongeveer 14 dagen voor je volgende menstruatie (voor vrouwen met een regelmatige cyclus van 28 dagen).

Maar Moeder Natuur kan wispelturig zijn! Hoe onregelmatiger de menstruatiecyclus, hoe moeilijker het is om de ovulatieperiode betrouwbaar te berekenen. Maar wees gerust, zelfs als je een onregelmatige cyclus hebt, kan je nog steeds zwanger worden. Maak een afspraak met je dokter voor verder advies.

 

Hoe herken je een eisprong?

Loopt je menstruatiecyclus met de regelmaat van een klok of is ze onregelmatig? Naast het berekenen van jouw ovulatiedatum, zijn er ook lichamelijke signalen die aangeven dat je vruchtbaar bent:

·       Stijging van de lichaamstemperatuur (gemiddeld 0,5 graden)

·       De verschijning van meer vaginale afscheidingen (baarmoederhalsslijm)

·       Een verhoogd libido

·       Gevoelige borsten

·       Pijn in de onderbuik

 

Hoe vergroot je je kansen om zwanger te worden? 

Je wilt het, je plant het, maar... na enkele maanden is er nog steeds geen zwangerschap in zicht. Laat je angst je niet de baas worden. Praat met je gynaecoloog, die zal je waarschijnlijk een preconceptieonderzoek voorstellen. Wij geven je wat advies om jezelf de beste kans te geven:

 

Ken je vruchtbare periode

Als je zwanger wilt worden, is het belangrijk om te weten wanneer je vruchtbaar bent. Gebruik onze ovulatiecalculator hierboven of koop een ovulatietest om je ovulatieperiode te bepalen.
 

Vrij regelmatig

Ken je je vruchtbare periode? Dan is het raadzaam om op dit moment regelmatig seks te hebben. Om je kansen op zwangerschap te vergroten en de druk van "geplande seks" te beperken, probeer om de drie dagen te vrijen.

 

Onderhoud een gezonde levensstijl

Neem goede gewoonten aan, zelfs voor je zwanger wordt! Een gezonde levensstijl kan de vruchtbaarheid helpen verhogen: stop met roken, beperk alcohol, beheers stress, beweeg regelmatig en eet evenwichtig.
Het is belangrijk om voldoende
foliumzuur en ijzer binnen te krijgen om je lichaam voor te bereiden op de zwangerschap.

 

Une femme ressent les premiers symptômes de grossesse – Nestlé Baby&Me

 

Ben ik zwanger?

Misselijkheid, vermoeidheid... Er zijn enkele zeer specifieke signalen die je een aanwijzing kunnen geven.
Ontdek in dit artikel wat de symptomen van zwangerschap zijn.

 

 

- BACKSTAGE OF HAPPINESS -
Backstage of happiness– Nestlé Baby&Me
Getuigenissen van ouders

Ouders vertellen over de moeilijkheden van het ouderschap en de ingrijpende gevolgen van het krijgen van een baby.