Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken

Deel dit Onderwerp Pagina
X

Babyvoeding

Alles over babyvoeding

Mijn baby's voeding

Goede voeding voor je baby draagt bij tot zijn groei en ontwikkeling. Geef jouw baby elke dag opnieuw een uitstekende start!

Melk en voeding

De beste voeding voor baby en peuter

Peuters hebben meer voedingsstoffen nodig dan volwassenen, lees hier alles over wat je kindje nodig heeft.

Lees het artikel

baby mama

Kun je overgewicht bij kinderen al op jonge leeftijd voorkomen?

Overgewicht treft ongeveer 20% van de kinderen in België! Welke voorzorgsmaatregelen kan ik nemen om elk risico van overgewicht bij mijn baby te voorkomen?

Lees het artikel

Baby voeren

Help : hij vindt niks lekker en wil niets meer eten !

Het is elke keer weer een drama tijdens de maaltijd. Mijn kind weigert bijna alles wat ik hem geef, en dat zorgt voor stress. Ik maak mij bovendien zorgen over zijn gezondheid. Heb jij misschien een geheim wapen?

Lees het artikel

Baby

Hoe weet ik zeker dat mijn baby de beste voedingsmiddelen krijgt?

Ik ben begonnen met de overgang op vaste voeding voor mijn baby. Maar ik weet niet of ik zelf mijn groenten- en fruithapjes moet maken, of hem potjesvoeding moet geven. Op dit moment wissel ik af, en dat is best handig!

Lees het artikel

baby eet

Hoe kan je hem goede eetgewoonten aanleren?

We weten dat we elke dag fruit en groenten moeten eten. Maar geldt dat ook voor mijn kleine schat? Ik ben geen pro in de basisprincipes van een evenwichtige voeding en ik heb advies nodig.

Lees het artikel

baby mama

De "taal" van mijn baby

Mijn baby kan nog niet praten. Het is soms moeilijk om, tussen de glimlach en de tranen, een aanduiding van verzadiging te herkennen. Of juist van honger. Kunnen jullie mij helpen zijn gedrag te leren ontcijferen?

Lees het artikel

Voedingsstoffen

<p>Lees hier alles over voedingsstoffen:&nbsp;hoeveel moet je geven? Wat is goed voor jou en je kleintje?</p>

Voeding eiwitten zwangerschap

Eiwitten

Eiwitten spelen een essentiële rol tijdens de zwangerschap, omdat het de "bouwstenen" zijn van je baby. Moet je er negen maanden lang meer verbruiken, en waar haal je ze?

Lees het artikel

 

IJzer

Tijdens je zwangerschap (maar ook onder normale omstandigheden) speelt ijzer een belangrijke rol. Het transporteert zuurstof naar de cellen. Een zwangere vrouw heeft meer ijzer nodig, maar dat krijg je normaal gesproken voldoende binnen als je gezond en gevarieerd eet. In dit artikel geven we je wat meer informatie hierover.

Lees het artikel

Puree
Energie tijdens zwangerschap

Koolhydraten

Koolhydraten zijn onmisbaar tijdens je zwangerschap, omdat ze je energie geven. Let hier wel mee op, want niet alle voedingsmiddelen die veel koolhydraten bevatten zijn geschikt. Verdiep je in de verschillen ertussen en pas je dagelijkse voedingspatroon erop aan.

Calcium et vitamine D

Calcium is onmisbaar voor de opbouw en het behoud van jouw botten en die van je baby. Daarnaast heb je ook vitamine D nodig. Dat bevordert de opname van calcium in het lichaam. Als je gezond eet, met voldoende melkproducten, krijg je over het algemeen voldoende calcium binnen.

Calcium en Vitamine D

Essentiële vetzuren

Zoals de naam al aangeeft, zijn essentiële vetzuren precies dat: onmisbaar. Vooral als je zwanger bent, zowel voor de moeder als de baby. Essentiële vetzuren zijn ook bekend als omega-3 en omega-6 vetzuren. Als je gezond en gevarieerd eet, krijg je ze in voldoende mate binnen.

 

essentliele_vetzuren
Gerelateerd
Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me