Arrow backLanguage
Artikel
Add this post to favorites

Ontdek welk papa-type jij bent!

Er bestaan verschillende papa-types. Ben je een organisator of eerder de avontuurlijke papa? Neem deel aan onze test en kom te weten welk soort papa je bent!

4 mins lezen

De 5 papa-types

We kunnen het niet genoeg benadrukken: er zijn duizenden manieren om een superpapa te zijn. Een beschermer of avonturier, een grappenmaker of harde werker: je vraagt je af wat voor soort papa je bent of zal zijn? Hier zijn de 5 meest voorkomende profielen.

Papa zijn is iets wat iedereen op zijn eigen manier doet, op basis van je persoonlijkheid en je sterke en zwakke punten. Je kan een papa zijn die knuffelt, die grapjes maakt of eerder het type dat zijn kinderen leert fietsen. Je bent natuurlijk niet enkel gewoon een label, maar een leuke mix van vele profielen. Maar welk profiel overheerst bij jou? Ontdek het met onze test. Lees dan vervolgens ons artikel om alles te weten te komen over het type vader dat jij bent! 

De papa-vaderkloek:

Jouw kracht?

Je bent aandachtig en superlief, je krijgt nooit genoeg van je lieve schat. Je verwondert je over het geeuwen en de kleinste glimlach doet je hart smelten. Je bent beschermend, je knuffelt graag met je kindje en je zorgt ervoor dat er niets kan gebeuren. Jij bent het soort vader dat 's nachts de kamer van je baby binnensluipt om te controleren of hij goed slaapt, of die zich zorgen maakt als hij een beetje te veel huilt. Je bent echter bovenal een gever: je kind zal op je kunnen rekenen en een warme en liefdevolle papa hebben gedurende zijn hele leven!

Valkuilen?

Vertrouw je kind en zorg dat hij onafhankelijk kan zijn, want ouder zijn betekent ook je kind helpen om op eigen kracht te groeien en te ontwikkelen. Je kan niet zijn hele leven lang verhinderen dat hij valt of verdrietig is ... Laat hem los en vertrouw hem: de ervaringen zullen hem doen groeien!

De papa-vriend

Jouw kracht?

Bij jou is één ding zeker: het is altijd lachen geblazen! Je bent grappig en spontaan, je bent het soort papa dat de beste vriend van zijn kinderen is. Zelfs bij je baby ben je op zoek naar plezier: je kietelt hem, maakt hem aan het lachen en hem horen kirren maakt je gelukkig. Je bent makkelijk in de omgang en je maakt het leven van alledag een beetje vrolijker. Verjaardagsfeestjes worden een onvergetelijk feest en je bent het soort papa dat graag een feestje bouwt samen met zijn kinderen.

Valkuilen?

Wees niet alleen een vriend. Je kinderen hebben ook structuur en (ja!) gezag nodig. Als je te vaak de grappenmaker bent, kan je je geloofwaardigheid verliezen. Aarzel niet om af en toe een ander petje op te zetten om zo respect af te dwingen …

De papa-organisator  

Jouw kracht?

Je bent betrouwbaar en vooruitziend, je bent een echte organisatiekoning! Dankzij jou loopt alles op rolletjes thuis. Jij bent de papa die de picknick voorziet onderweg naar de vakantiebestemming, die elke avond op hetzelfde tijdstip de baby naar bed brengt en die extra luiers koopt. Je bent een betrouwbare vader waar je altijd op kan bouwen. Extra bonus: je gevoel voor organisatie red je vaak uit stressvolle situaties. En laten we eerlijk zijn: je bent een zeldzaam ras onder de papa's!

Valkuilen?

Vergeet niet om de dingen af en toe los te laten. Sta jezelf toe om buiten de gebaande paden te wandelen en spontaan te zijn. Of je nu georganiseerd bent of niet, het leven van een ouder zit vol met onverwachte wendingen. Het belangrijkste is niet dat alles in orde is ... maar dat je de kleine en grote verrassingen van het leven omarmt.

De papa-avonturier  

Jouw kracht?

Met jou is er nooit een saai moment. Je bent een avonturier in hart en nieren, je bent nieuwsgierig en je houdt er vooral van om je ervaringen met je kleintje te delen en hem nieuwe dingen te leren. Van kleins af aan neem je hem mee op de fiets in een kinderzitje, ga je met hem op ontdekking in de natuur of neem je hem mee naar een museum in een draagzak voor baby’s. Je bent sportief en bereidwillig en we houden van jouw gevoel voor initiatief en onbevreesdheid. Je kinderen bewonderen je en willen net zoals jou zijn: een echte superheld papa!

Valkuilen?

Accepteer je kind met zijn zwakheden. Sommige dagen zal hij je niet willen volgen, zich moe of verdrietig voelen. Je moet ook leren om zijn ritme en verlangens te respecteren, zelfs wanneer dat moeilijk is voor jou.

De papa-werker

Jouw kracht?

Jouw levensdoel: het beste bieden aan je kinderen. Hiervoor werk je keihard, zelfs wanneer dat betekent dat je overuren moet kloppen of in het weekend moet werken. Je bent een harde werker en wilskrachtig, je bent volledig toegewijd aan je familie. Je gunt jezelf geen pleziertjes: je verwent liever je vrouw of baby. Vader zijn betekent voor jou vooral zorgen voor het welzijn van je gezin en het comfort van je kleine schat. Je bent een echte gulle papa!

Valkuilen?

Vergeet het belangrijkste niet: breng tijd door met je kinderen. Het beste cadeau dat je ze kan geven is niet materieel, het belangrijkste is dat je tijd doorbrengt met je kinderen, al is het maar voor even wanneer je werk erg veel van je vraagt.

TERUG NAAR AL DE ARTIKELS

Geniet van de voordelen van

MVP Logo
 • Écrivez à Nestlé Baby - Icône

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Podcast & vidéos

  Podcasts & Video's

  Ontdek advies en getuigenissen van ouders en deskundigen

 • Kortingen en cadeau's

  Ontvang heel het jaar door kortingen  en cadeau's

 • TIPS VOEDING

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordervol tips en voedingsschema's

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.