Flesvoedingstips
Het geven van flesvoeding ziet er misschien gemakkelijk uit, maar er komt meer bij kijken dan je denkt. Dus hier staat een lijst met flesvoedingstips, met houdingen voor het geven van flesvoeding, het instellen van een flesvoedingsroutine en nog veel meer.
- Voor wat betreft de houding voor het geven van flesvoeding moet je de fles altijd schuin houden om de hoeveelheid lucht te helpen verminderen.
- Overweeg het gebruik van afgekolfde moedermelk als dat lukt.
- Als je van borstvoeding overstapt op flesvoeding, probeer dan de eerste flesvoedingen te verdelen over zowel papa als mama. Op die manier krijgt papa ook tijd om zich aan de baby te hechten, leert de baby dat hij of zij door iemand anders wordt gevoed en krijgt mama wat rust.
- Probeer verschillende flesspenen tot je de speen vindt die het beste werkt.
- Kijk uit naar de tekenen van je baby die "Ik heb honger" en "Ik zit vol" aangeven. Je zult ze snel herkennen.
- Gooi om hygiënische redenen de niet opgedronken melk in de fles zo snel mogelijk maar altijd binnen een uur weg.
- Of je nu afgekolfde melk of flesvoeding gebruikt, steriliseer de flessen en spenen altijd volgens de instructies van de fabrikant.
- Als je flesvoeding overweegt, bespreek dan eerst met het consultatiebureau welke voeding geschikt is voor de behoeften van je baby.
- Als je flesvoeding gebruikt, volg dan altijd de bereidings- en bewaarinstructies van de fabrikant.
Onze artikels
Welke flesvoeding kiezen voor je kindje?
Het is niet gemakkelijk om je weg te vinden in alle beschikbare assortimenten flesvoeding.
Borstvoeding combineren met flesvoeding
Moedermelk en flesvoeding zijn zeker te combineren. Het kan echter wel een tijdje duren voordat jij en de baby gewend zijn aan die combinatie.
Borstvoedingsthee: Voordelen en Gebruik tijdens Zwangerschap
Ontdek de voordelen van borstvoedingsthee tijdens de zwangerschap en lactatie. Leer over de ingrediënten die de moedermelkproductie ondersteunen.
Eiwitten van goede kwaliteit en in de juiste hoeveelheden
Maak je je zorgen over de voeding en de spijsvertering van je kind? Ontdek hoe de hoeveelheid en kwaliteit van de eiwitten in moedermelk de spijsvertering van jouw kind helpen [1].
Eiwitten in moedermelk, bouwstenen voor het leven!
Eiwitten in moedermelk zijn één van de belangrijkste voedingsstoffen voor je baby’s groei en ontwikkeling [1]. Ontdek hun verschillende rollen tijdens baby’s groei.
Flesvoeding schema: hoe, hoeveel, wanneer?
Je hebt de juiste papfles en speen gekozen en bent klaar om die eerste flesvoeding te maken voor je baby. Maar hoe begin je eraan?
Hoe kan je de borstvoeding afbouwen?
Na enkele maanden op hetzelfde ritme te hebben geleefd als je baby, komt er een moment waarop je de borstvoeding wilt of moet afbouwen.
Wat zijn de voordelen van borstvoeding?
Zit de natuur niet prachtig in elkaar? Alle voedingstoffen die je baby nodig heeft, worden door je eigen lichaam geproduceerd en via de moedermelk doorgegeven.
Zo kun je reflux bij baby's tegengaan
Reflux bij baby's. Het is een van de meest voorkomende symptomen bij baby's in hun eerste jaar.
Zal ik genoeg melk hebben?
Ik wil graag borstvoeding geven, maar zal mijn melk volstaan om mijn baby te voeden? Wat kan ik doen om de melkproductie te bevorderen?
Moedermelk: hét meest volwaardige voedingsmiddel voor je baby
Moedermelk heeft alleen maar voordelen en beantwoordt perfect aan de voedingsbehoeften van je pasgeboren baby.
Borstvoeding tijdens COVID-19
Ik geef mijn baby borstvoeding. Als ik besmet ben met COVID-19, wordt mijn baby dan ook besmet? Wat kan ik doen om te voorkomen dat mijn baby besmet raakt?
Zo zorg je voor gezonde voeding voor peuters
Gezonde voeding kan je kindje nu een leven lang gezond laten eten. Hier zijn enkele voedingsbouwstenen voor de beste voeding voor peuters.
Hoe vaak en hoeveel flesvoeding aan een baby geven?
Het voeden van je baby kan een uitdaging zijn, vooral als je net mama of papa bent geworden. Elk kind is anders. Ontdek hoe vaak en hoeveel flesvoeding je baby nodig heeft.
Voedselallergieën bij baby's versus intoleranties — dingen om rekening mee te houden
Voedselallergieën bij baby's en intoleranties kunnen zich op elk moment ontwikkelen. Een allergie is een reactie van ons immuunsysteem op een stof die als schadelijk wordt beschouwd.
Wat moet je doen als je baby diarree heeft?
Wat zijn de tekenen van diarree bij baby's? Op welke leeftijd moet je je zorgen maken?
Hoe weet ik zeker dat mijn baby de beste voedingsmiddelen krijgt?
Ik ben begonnen met de overgang op vaste voeding voor mijn baby. Maar ik weet niet of ik zelf mijn groente- en fruithapjes moet maken of hem potjesvoeding moet geven.
Ik leer mijn baby om te proeven ... want er zijn zo veel smaken?
Er wordt gezegd dat baby's liever voor zoet dan hartig kiezen, dat de smaak in de buik van de moeder bepaald wordt, dat de smaakontwikkeling zich vormt aan het begin van de overgang op vaste voedin
Hoe pak je een voedselallergie aan?
Steeds meer baby’s zijn intolerant of allergisch voor een voedingsmiddel. Welke oplossingen bestaan er om de risico’s voor mijn kind te minimaliseren?