Arrow backLanguage
Zwangerschap
Article
Add this post to favorites

32 weken zwanger (week 34 amenorroe)

Terwijl jij de laatste ronde ingaat, is je baby nog in ontwikkeling, maar het gaat vanaf nu vooral nog om perfectioneren en verfraaien. Hij of zij maakt zich klaar om je te ontmoeten!

3 mins lezen Oct 5, 2021

ONTWIKKELING VAN DE BABY TIJDENS WEEK 32 ZWANGERSCHAP

Zijn botten zijn al bijna helemaal klaar en zijn nagels zitten exact op de juiste plaats op zijn kleine vingertjes. Heel binnenkort zal de huid van je kindje zijn roodheid verliezen en die mooie roze teint van pasgeboren baby’s krijgen. Zijn bijnieren zijn op het moment dat jij 32 weken zwanger bent enorm: ze hebben de grootte van die van een tiener! Ze scheiden gigantische hoeveelheden steroïde-achtige hormonen uit, waaronder cortisol (natuurlijk cortison), meer dan tien keer de hoeveelheid van een volwassene. Cortisol is heel belangrijk, niet enkel voor het op gang brengen van de weeën als het zover is, maar ook voor de rijping van organen zoals de longen. Na de geboorte zullen de bijnieren opnieuw de afmetingen krijgen die normaal zijn voor de grootte van je baby. 

UW LICHAAM TIJDENS WEEK 32 ZWANGERSCHAP

Heb je gemerkt dat je spijsvertering de laatste tijd langzamer werkt? Ja, ja, dat zijn weer die hormonen! Door het eten van gedroogd fruit en andere vezelrijke voedingsmiddelen kan je zelf de darmfunctie stimuleren en je algemene gevoel van welzijn verbeteren. Het einde is in zicht! Vanaf nu zal er om de twee weken een zwangerschapscontrole plaatsvinden. Dit helpt ervoor te zorgen dat met je kindje alles loopt zoals het zou moeten zijn. 

VOEDING TIJDENS WEEK 32 ZWANGERSCHAP

Jij bent nog steeds gewoon zwanger en wij beginnen je nu al aan te sporen om je voor te bereiden op de periode ná de bevalling! Sorry, maar dit is het beste moment om ervoor te zorgen dat je dieet alle vitaminen bevat die je nodig hebt. De tere huid van je baby zal zowel tijdens als na de geboorte flink op de proef gesteld worden, want zijn huid wordt dan niet langer beschermd door het vruchtwater. Vitaminen worden niet opgeslagen en daarom is dagelijkse inname via de voeding noodzakelijk. Als je je baby borstvoeding geeft, zal hij van jou alle voedingsstoffen krijgen die hij en zijn huid nodig hebben. Een normale, gevarieerde en evenwichtige voeding bevat alle benodigde hoeveelheden. Een goede vuistregel: des te kleurrijker je eten (natuurlijke kleuren uiteraard!), des te meer vitaminen erin zitten. 

ADVIES VOOR WEEK 32 ZWANGERSCHAP

Je hebt je waarschijnlijk al afgevraagd wat je eigenlijk nodig hebt voor je baby. Goede vraag! Wat kleding betreft, heb je vijf en zeven body’tjes, truitjes en broekjes met voetjes of slaappakjes nodig. In het begin geven baby’s vaak kleine hoeveelheden melk over! Daarnaast heb je één of twee kleine katoenen mutsjes, een slaapzak, vestjes, regen- of sneeuwpakken en hoedjes nodig, afhankelijk van het seizoen. Daar komen vervolgens nog de basic items bij die nodig zijn voor slapen, baden, luiers verversen, eten en spelen, al zal je in het begin ongetwijfeld zelf zijn favoriete speeltje zijn. Je hebt ook nog een voorraadje toiletartikelen nodig, zodat je kleintje er vanaf het begin mooi en netjes uitziet. Een kleine tip: baby’s groeien ontzettend snel uit hun kleren – ze blijven niet heel lang zo heel klein! Koop dus niet te veel. En vergeet ook geen babyautostoeltje. Je hebt dit al meteen nodig als jullie naar huis rijden vanuit het ziekenhuis.

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

MVP Logo
 • Gepersonaliseerd

  Ontvang gepersonaliseerde communicatie aangepast aan de leeftijd van je kindje

 • Tips & tricks

  Ontdek tal van advies van onze voedingsdeskundigen alsook andere ouders

 • Kortingsbonnen en cadeau's

  Ontvang heel het jaar door kortingen  en cadeau's

 • Interactieve tools

  Geniet van handige tools die je kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap tot de eerste schooldag van je kleintje

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.