Arrow backLanguage
Zwangerschap
Artikel
Add this post to favorites

De zesde maand van mijn zwangerschap

Ik ben tussen 22 en 26 weken zwanger. Ik ben in topvorm en mijn baby ook! Hij en ik delen alles!

3 mins lezen

Hoe ver staat het met mijn baby?

De hersenen van je baby ontwikkelen zich steeds meer: naarmate de hersenschors groeit, beginnen de neurale circuits zich te vormen. De baby neemt de signalen die afkomstig zijn van zijn zintuigen (smaak, geur ...) duidelijk waar en zal ze binnenkort kunnen onthouden en er zelfs op kunnen reageren! 

Je baby blijft veel bewegen in je buik. Als je over je buik streelt, kan hij zelfs antwoorden door jouw hand te volgen. Magische momenten! Hij begint ook te reageren op de verschillende geluiden rondom hem, en vooral die van buitenaf: muziek natuurlijk, maar ook jouw stem en die van zijn papa ... Je baby is ook heel gevoelig voor geluidsoverlast. Een rustige omgeving is dus belangrijk. 
Let op: zijn zenuwstelsel is op dit moment nog alles behalve rijp! Overstimuleer hem dus niet. Ga zachtjes te werk! Je kan hem rustig toespreken, hem over je dag vertellen, je gevoelens met hem delen, hem naar zachte muziek laten luisteren, hem strelen ... 
Zijn lichaam lijkt steeds meer op dat van een baby. Hij wordt molliger omdat er zich een vetlaag onder zijn huid ophoopt, zodat hij reserves heeft bij de geboorte. Zijn huid is volledig bedekt met een beschermde vetlaag: de vernix caseosa. 

Mijn goede voedingsreflexen

Het is meer dan ooit belangrijk om gevarieerd te eten zodat je baby verschillende smaken kan ontdekken. In dit stadium begint hij echt smaken en geuren te herkennen. De aromatische moleculen van de voedingsmiddelen die je opneemt, komen via het vruchtwater tot bij hem: maak er gebruik van om samen van lekkere voeding te genieten ... maar je moet wel redelijk blijven natuurlijk! 
Je buikje wordt steeds ronder, je begint misschien problemen te krijgen bij het inslapen of misschien heb je zelfs last van slapeloze nachten. Vermijd overdreven vette voeding ’s avonds om deze problemen te voorkomen. 

Vraag van de maand: hoe kan ik brandend maagzuur vermijden?

Je baby neemt steeds meer plaats in je buik in. Resultaat: hij drukt andere organen samen, en vooral de maag, waardoor je brandend maagzuur krijgt. Eet langzaam en neem de tijd om goed te kauwen. Vermijd in dit geval gekruide voedingsmiddelen. Gebruik lichtere maaltijden en eet één tot twee tussendoortjes per dag. Drink regelmatig, vooral tussen de maaltijden. Kies voor koud, ongekoeld water zonder bruis. Wanneer je brandend maagzuur aanhoudt, moet je advies aan je arts vragen. Neem nooit geneesmiddelen zonder zijn advies te vragen. 
Aan het einde van de 6e maand van je zwangerschap begint je baby er ook steeds meer als een pop uit te zien: hij begint groter te worden en hij heeft ook haar en nagels. En voor jou komt het einde stilaan in zicht: de 3 laatste maanden voor de komst van de baby. De aankopen voor de voorbereiding van de bevalling zijn voor de volgende maand! 

Lisanne (28 jaar) - 6 maanden zwanger
"Ik had een heerlijke dag vandaag: op mijn werk verliep alles vlot en toen ik thuiskwam, kreeg ik een extra cadeautje: mijn partner keek me aan en zei: "Wat ben je toch mooi"! Het gevolg: een gelukzalig gevoel! Ligt dat misschien ook aan al die hormonen?" 

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

MVP Logo
 • Gepersonaliseerd

  Ontvang gepersonaliseerde communicatie aangepast aan de leeftijd van je kindje

 • Tips & tricks

  Ontdek tal van advies van onze voedingsdeskundigen alsook andere ouders

 • Kortingsbonnen en cadeau's

  Ontvang heel het jaar door kortingen  en cadeau's

 • Interactieve tools

  Geniet van handige tools die je kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap tot de eerste schooldag van je kleintje

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.