Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken

Deel dit Artikel
X
zwanger

27 weken zwanger

 

Je baby moet zeker nog groeien, maar vanaf vandaag is hij zo groot dat hij op je onderarm past, tussen je hand en je elleboog. Lees meer over deze week.

Donderdag, 7 april, 2016 - 14:35

Ontwikkeling van je baby

Je baby moet nog groeien, ook al ben je al 27 weken zwanger. Zijn luchtwegen hebben inmiddels alles wat nodig is om te ademen, maar zijn nog niet voldoende gerijpt om dat ook daadwerkelijk te doen. Zijn longen zijn verdeeld in zeventien niveaus die samen de bronchiale boom vormen. Als je baby nu geboren zou worden zou uitwisseling van lucht echter nog te moeilijk zijn. De longblaasjes zijn immers nog niet goed ontwikkeld en er is nog onvoldoende surfactant (oppervlakte-actieve stof, die ervoor zorgt dat de oppervlaktespanning van de longblaasjes wordt verlaagd zodat deze goed openen bij het inademen en niet dichtklappen bij het uitademen). Dat blijft zo tot de 35ste week van de zwangerschap[Interne link naar week 35 toevoegen]. Ontspan je dus terwijl je baby nog wat verder groeit.

Je lichaam

Je hebt nu al 31 weken geen menstruatie meer gehad, dus je bent in de 27ste week van de zwangerschap. Heb je al geprobeerd je voor te stellen hoe groot de baby nu is? Wel, van de kruin tot aan de puntjes van zijn tenen is hij ongeveer 34 cm lang. Zijn hoofd is ongeveer zo groot als een kleine sinaasappel. Wedden dat het een echt schatje is?

Voeding

Vind je het moeilijk om goed te slapen? Jammer genoeg is dit heel normaal, je bent zeker niet de enige. Er zijn op het vlak van voeding wel een paar dingen die je kunt proberen om de kwaliteit van je nachtrust te verbeteren. Als je last hebt van reflux en brandend maagzuur en dit de reden is dat je niet goed slaapt, neem dan gerust een extra kussen; je kunt zelfs proberen om bijna rechtop te slapen! Daarnaast raden we aan om bij de avondmaaltijd licht te eten, zodat je niet naar bed gaat met een heel volle maag. Als je later honger krijgt, neem dan wat yoghurt en een stuk fruit dat niet té zuur is, of een sneetje volkoren brood met confituur.

Tips

Zelfs voor een ervaren moeder is het zinvol om naar een zwangerschapscursus te gaan die je voorbereidt op de bevalling. Onderzoekers ontdekken voortdurend nieuwe informatie die je tijdens je zwangerschap kunnen helpen. Bovendien veranderen bevallingsmethoden regelmatig. Je zult de veranderingen die tijdens de bevalling in je lichaam plaatsvinden beter begrijpen en je leert een aantal goede ontspanningstechnieken om de spanning te verminderen als het zo ver is. Zijn er nog meer redenen om opnieuw een zwangerschapscursus te volgen? Je bevalt dit keer op een andere locatie en de bevalling van je vorige baby is toch al weer enkele jaren geleden.

Lees meer

Kies een week tijdens de zwangerschap

Word lid van de Nestlé Baby Club

Ontdek nieuwe recepten , probeer gratis producten uit en maak gebruik van praktische tools.

  • Ontvang producten en samples
  • Bespaar op je aankopen !
  • Bénéficiez d'outils interactifs pratiquesGeniet van handige interactieve tools
  • Profitez de menus et de recettes
Gerelateerd
Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me