Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken
Deel dit Artikel
X
gum_picture

Waarom heeft je kindje groeimelk nodig?

 

Rond de leeftijd van 1 jaar maakt je kindje een fysieke groeispurt door en ontwikkelt het zijn mentale capaciteiten. Hij kan dan een voedingsbehoefte hebben die tot 5 maal hoger is dan die van volwassenen! Het is dus van belang hem de juiste elementen te verschaffen die nodig zijn voor zijn ontwikkeling. En dat kan heel envoudig met groeimelk!

Woensdag, 5 mei, 2021 - 16:31

Groeimelk bevat namelijk de essentiële elementen voor de ontwikkeling van je kindje.

Zo bevat het vitamine A, C en D, die bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem. Het bevat ook calcium en vitamine D voor de ontwikkeling van de botten, en ijzer die bevordert de cognitieve ontwikkeling van je kleintje. 

Daarnaast is het eiwitgehalte in groeimelk beperkt (2,1 g/100 ml) en aangepast voor een eiwitaanvoer op maat van peuters. Zo garandeert groeimelk dat je kind de juiste hoeveelheid van deze essentiële voedingsstof krijgt.

Bovendien bevatten onze groeimelken geen palmolie en geen toegevoegde suiker**!

Wist je dat ?

Wist je dat één op de drie kinderen van zes jaar een tekort heeft aan Vitamine D*? Het lichaam maakt onder invloed van voldoende zonlicht zelf vitamine D aan. Het zit verder ook in vette vis, maar ook in onze Groeimelken. Met 2 glazen (à 200 ml) Groeimelk 1+  per dag geef je je kindje al ruimschoots voldoende Vitamine D. Ook Groeimelk +2 helpt om te voldoen aan de dagelijkse behoefte aan Vitamine D. Een makkelijke manier dus om ervoor te zorgen dat je kindje voldoende vitamine D binnenkrijgt.

Kortom, groeimelk bevordert de goede gezondheid van je kindje door essentiële voedingsstoffen te leveren die zijn aangepast aan zijn leeftijd en behoeften.      

Hebt u nog vragen over groeimelk en de voeding van uw kleintje?  Maak je geen zorgen, onze gespecialiseerde diëtist is er om ze te beantwoorden in onze Baby&me Talks!

*Volgens wetenschappelijk onderzoek gedaan door het Erasmus MC onder 4.000 Nederlandse kinderen van zes jaar (2015).

** bevat van nature aanwezige suikers

belangrijke mededeling: De beste voeding voor een baby is borstvoeding, aangezien moedermelk een ideaal gebalanceerde voeding voor baby's is, de baby beschermt tegen ziekten en daarnaast ook vele niet-voedingsgerelateerde voordelen biedt voor zowel baby als moeder. Wij raden u aan bij een gezondheidswerker te rade te gaan alvorens een beslissing te nemen betreffende de voeding van uw baby. Er moet ook professionele hulp gezocht worden bij de voorbereiding en de instandhouding van borstvoeding. Indien u kiest voor borstvoeding, is het belangrijk dat u gezond en evenwichtig eet.
Kunstmatige zuigelingenvoeding is bedoeld als vervanging voor moedermelk wanneer de moeder om een of andere reden geen borstvoeding wil of kan geven. De beslissing geen borstvoeding te geven of gedeeltelijk flesvoeding te geven, zal uw productie van moedermelk verminderen.
Indien u ervoor kiest geen borstvoeding te geven, mag u niet vergeten dat u moeilijk op deze beslissing kunt terugkomen. Het gebruik van kunstmatige zuigelingenvoeding heeft ook sociale en financiële gevolgen, die u mee in overweging moet nemen. Kunstmatige zuigelingenvoeding moet altijd bereid, gebruikt en bewaard worden zoals beschreven op het etiket, om risico's voor de gezondheid van de baby te voorkomen.

Lees meer

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

Gemoedsrust voor ouders is maar één klik verwijderd

  • Opleidingsprogramma, artikels en recepten
  • Praktische interactieve tools
  • Informatie per leeftijd
  • Exclusieve cadeaus
  • Kortingsbonnen en staaltjes
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven
  • Consumentendienst
Gerelateerd
Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me