12 - 36 maanden
Artikel
Add this post to favorites

Waarom heeft je kindje groeimelk nodig?

Rond de leeftijd van 1 jaar maakt je kindje een fysieke groeispurt door en ontwikkelt het zijn mentale capaciteiten. Hij kan dan een voedingsbehoefte hebben die tot 5 maal hoger is dan die van volwassenen! Het is dus van belang om hem de juiste voedingsstoffen te verschaffen die nodig zijn voor zijn ontwikkeling. En dat kan heel eenvoudig met groeimelk!

Groeimelk bevat namelijk de essentiële elementen voor de ontwikkeling van je kindje.

Zo bevat het vitamine A, C en D, die bijdragen tot de normale werking van het immuunsysteem. Het bevat ook calcium en vitamine D voor de ontwikkeling van de botten en ijzer dat de cognitieve ontwikkeling van je kleintje ondersteunt.

Daarnaast is het eiwitgehalte in groeimelk (1 - 2,1 g/100 ml) aangepast voor een eiwitaanvoer op maat van peuters. Zo garandeert groeimelk dat je kind de juiste hoeveelheid van deze essentiële voedingsstof krijgt.

Bovendien bevat onze groeimelk geen palmolie en geen toegevoegde suiker**!

Wist je dat?

Wist je dat één op de drie kinderen van zes jaar een tekort heeft aan vitamine D*? Het lichaam maakt onder invloed van voldoende zonlicht zelf vitamine D aan. Het zit verder ook in vette vis, maar ook in onze groeimelk. Met 2 glazen (200ml) Groeimelk 1+ of 2+ help je je peuter mee te voorzien in zijn dagelijkse behoefte aan vitamine D. 

Kortom, groeimelk bevordert de goede gezondheid van je kindje door essentiële voedingsstoffen te leveren die zijn aangepast aan zijn leeftijd en behoeften.      

Heb je nog vragen over groeimelk en de voeding van je kleintje? Maak je geen zorgen, onze gespecialiseerde diëtist is er om ze te beantwoorden in onze Baby&me Talks!

*Volgens wetenschappelijk onderzoek gedaan door het Erasmus MC bij 4000 Nederlandse kinderen van zes jaar (2015).

** bevat van nature aanwezige suikers.

Belangrijke mededeling: De beste voeding voor een baby is borstvoeding, aangezien moedermelk een ideaal gebalanceerde voeding voor baby's is, de baby beschermt tegen ziekten en daarnaast ook vele niet-voedingsgerelateerde voordelen biedt voor zowel baby als moeder. Wij raden je aan bij een gezondheidswerker te rade te gaan alvorens een beslissing te nemen betreffende de voeding van je baby. Er moet ook professionele hulp gezocht worden bij de voorbereiding en instandhouding van borstvoeding. Indien je kiest voor borstvoeding, is het belangrijk dat je gezond en evenwichtig eet.
Kunstmatige zuigelingenvoeding is bedoeld als vervanging voor moedermelk wanneer de moeder om een of andere reden geen borstvoeding wil of kan geven. De beslissing geen borstvoeding te geven of gedeeltelijk flesvoeding te geven, zal jouw productie van moedermelk verminderen.

Indien je ervoor kiest geen borstvoeding te geven, mag je niet vergeten dat je moeilijk op deze beslissing kan terugkomen. Het gebruik van kunstmatige zuigelingenvoeding heeft ook sociale en financiële gevolgen die je mee in overweging moet nemen. Kunstmatige zuigelingenvoeding moet altijd bereid, gebruikt en bewaard worden zoals beschreven op het etiket, om risico's voor de gezondheid van de baby te voorkomen.