Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken
Deel dit Artikel
X
flesvoeding tijdens corona

Flesvoeding tijdens COVID-19

 

Ik geef mijn baby flesvoeding. Kan mijn baby via het product besmet worden met het coronavirus (COVID-19)?  

maandag, 6 april, 2020 - 11:39

Bij Nestlé houden we ons altijd aan strikte protocollen op het gebied van hygiëne en kruisbesmetting en zorgen we ervoor dat al onze voedingsproducten veilig zijn en geen verontreinigingen bevatten. Het spreekt voor zich dat we in deze zorgwekkende tijden al onze protocollen hebben geëvalueerd en aanvullende maatregelen hebben genomen om te garanderen dat onze producten volkomen veilig zijn. Jij en jouw baby loopt geen risico om besmet te raken met het coronavirus (COVID-19) via onze zuigelingen - en babyvoeding.

Als je je baby flesvoeding geeft tijdens de coronacrisis, is het wel belangrijk dat je dezelfde hygiënevoorschriften naleeft die gelden voor moeders die borstvoeding geven.

De WHO raadt aan je handen minstens 20 seconden grondig met water en zeep te wassen alvorens je de voeding of het flesje aanraakt en je je kindje oppakt. Zo beperk je het risico dat het virus door contact wordt overgedragen. Zorg er ook voor dat je eventuele verontreinigde oppervlakken regelmatig reinigt/desinfecteert alsook het materiaal dat je gebruikt bij het voeden van je kindje. De WHO geeft ook aan dat indien je je te slecht voelt om je baby te voeden, je iemands hulp inschakelt om je te helpen en ervoor te zorgen dat die persoon zich aan dezelfde hygiënevoorschriften houdt.

Als jij, je partner of iemand anders die voor de baby zorgt, hoestklachten of andere ademhalingssymptomen heeft, is het aanbevolen om indien mogelijk een mondmasker te dragen bij het oppakken of voeden van de baby.

Zo beperk je het risico dat de infectie zich verspreidt. Zorg ervoor dat je weet hoe je het masker veilig kan gebruiken en weggooien. Als je twijfelt, raadpleeg dan je arts.

Het meest recente advies van de WHO vind je hier: https://www.who.int/emergencies/diseases/novel-coronavirus-2019/advice-for-public

Lees meer

Gerelateerd

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

Gemoedsrust voor ouders is maar één klik verwijderd

  • Opleidingsprogramma, artikels en recepten
  • Praktische interactieve tools
  • Informatie per leeftijd
  • Exclusieve cadeaus
  • Kortingsbonnen en staaltjes
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven
  • Consumentendienst
Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me