12 - 24 maanden
Artikel
Add this post to favorites

Ontbijt en baby

Kunnen we bij een baby praten over “ontbijt” vóór de leeftijd van één jaar?

Je kunt niet echt praten over “het ontbijt” van een baby tot ze 1 jaar oud zijn. Tot deze leeftijd is de basis van de voeding babymelk, zowel zuigelingenmelk als moedermelk. Vanaf de geboorte voedt uw kleintje zich 7 tot 8 keer per dag met melk. Deze frequentie neemt in de loop van de maanden af. Vanaf 6 maanden begint de diversificatie en variatie van de voeding, maar melk (zuigelingen- of moedermelk) blijft de eerste maaltijd van de dag tot uw baby 1 jaar oud is.

Wat is een gezond ontbijt voor jouw baby?

Vanaf de leeftijd van 1 jaar, kan een baby alles eten. Geef echter niet op met melk (groeimelk of moedermelk), want in melk zitten voedingsstoffen waardoor hij zich goed kan ontwikkelen. Als u uw baby groeimelk geeft, zorg er dan voor dat er geen suiker en smaakstoffen aan zijn toegevoegd en dat het eiwitgehalte zo laag mogelijk is.

Om zijn ontbijt compleet te maken, kunt u hem een klein stukje toast geven, en erop letten dat het beleg niet te veel eiwitten en/of suiker bevat.

Havermoutapjes zijn ook een goede startvorm van ontbijt, ongeveer 25 g havermout zonder toegevoegde suiker, waaraan u wat van zijn groeimelk toevoegt. Je kunt ook wat vers fruit toevoegen.

Wat zijn de beste ochtendroutines?

Geef je kleintje het goede voorbeeld en bouw de gewoonte in om samen te ontbijten. Als u hem geen ontbijt geeft, kan hij met de volgende maaltijden alleen niet in al zijn behoeften aan vitaminen, mineralen en vezels voorzien.

Het ontbijt is dus een essentiële maaltijd voor uw baby. Het moet een kwart van de totale energie voor de dag leveren, niet alleen om de batterijen op te laden, maar ook om goed te groeien.

Geniet van de voordelen van

MVP Logo
 • Écrivez à Nestlé Baby - Icône

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Podcast & vidéos

  Podcasts & Video's

  Ontdek advies en getuigenissen van ouders en deskundigen

 • Logo - coupons-56

  Kortingen en cadeaus

  Ontvang heel het jaar door kortingen en cadeaus.

 • Logo - menu-planner-56

  TIPS VOEDING

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordervol tips en voedingsschema's

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.