Arrow backLanguage
4 - 6 maanden
Article
Add this post to favorites

Babygranen: energie voor je baby!

Ik vraag me af waar babygranen voor dienen. Ik denk dat ze belangrijk zijn voor een goede ontwikkeling van mijn baby. Is het waar dat het eten van te veel babygranen kan bijdragen aan overgewicht?

3 mins lezen Oct 5, 2021

Babygranen, wat zijn dat?

Het kost energie om een baby te zijn en te groeien! De wereld ontdekken is bepaald geen makkelijke taak. Om dit avontuur tot een goed einde te brengen, heeft de baby aangepaste voeding nodig. Babygranen zijn een bron van verschillende vitaminen en mineralen, afgestemd op de specifieke behoeften van de baby: 

 • Ze bevatten koolhydraten die geleidelijk energie geven. Ze helpen tevens de tijd tussen de maaltijden stapje voor stapje te verlengen, zodat jouw baby kan overschakelen naar het ritme van 4 maaltijden per dag als hij 6 maanden is. 
 • Ze zijn bovendien verrijkt met ijzer en bepaalde vitaminen om aan de specifieke behoeften van peuters te voldoen. 
 • Ze worden goed verdragen dankzij de zachte en romige textuur. 
 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken en zijn een eerste stap op weg naar de overgang op vaste voeding en de ontdekking van nieuwe smaken. Dit is het begin van zijn zintuiglijke ontwikkeling. 

De Nestlé baby Cereals worden gekenmerkt door een uitzonderlijke kwaliteit. Dankzij het exclusieve productieproces van Nestlé, de enzymatische hydrolyse, bevatten baby Cereals geen toegevoegde suikers. 

 • Een gedeelte van het zetmeel wordt omgezet in natuurlijke suikers waardoor de babygranen extra lekker smaken, zelfs zonder toegevoegde suikers. 
 • Ze zijn makkelijker verteerbaar omdat ze zetmeel bevatten dat in zekere zin "voorverteerd" is. 

Wanneer geef jij jouw baby voor de eerste keer granen? 

 • Wanneer de baby rechtop begint te zitten, te kruipen of zijn eerste stapjes probeert te zetten! In verhouding tot zijn gewicht en zijn lengte heeft jouw baby bijna drie keer meer energie nodig dan een volwassene. Vanaf 4 maanden moet 50 tot 55% van de dagelijkse energiebehoefte van de baby worden verschaft door, bij voorkeur, complexe koolhydraten, die aanwezig zijn in granen. 
 • Eén tot twee eetlepels babygranen toevoegen aan het avondflesje helpt de baby bij een goede nachtrust, zeker voor de echte smulpapen die te vroeg wakker worden omdat ze honger hebben. 

Over gluten …

Je moet weten dat gluten een eiwit is dat voorkomt in bepaalde granen zoals rogge, haver, tarwe en gerst. Het wordt aanbevolen om gluten in kleine hoeveelheden te geven wanneer de baby nog melkvoeding krijgt. De Rijst en Vanille Babygranen van Nestlé bevatten geen gluten. De opsomming: afhankelijk van de eetlust en gewichtstoename van de baby gebruik je uitsluitend babygranen die geschikt zijn voor baby's. Deze bevatten geen toegevoegde suikers en zijn verrijkt met vitaminen. 

Smaken: kies voor variatie

Als je je baby voor het eerst pap geeft, doet hij een belangrijke ontdekking: er zijn nog meer smaken dan alleen melk! Nadat je je kindje hebt laten wennen aan deze nieuwe lekkernij, kan je andere soorten pap met verschillende smaken aanbieden, zoals pap met vanillesmaak of koekjessmaak (vanaf 6 maanden). Je merkt snel genoeg of hij het lekker vindt! Een tip: laat hem een nieuwe smaak per keer proberen, zodat zijn smaakzin zich goed kan ontwikkelen.

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

MVP Logo
 • Gepersonaliseerd

  Ontvang gepersonaliseerde communicatie aangepast aan de leeftijd van je kindje

 • Tips & tricks

  Ontdek tal van advies van onze voedingsdeskundigen alsook andere ouders

 • Kortingsbonnen en cadeau's

  Ontvang heel het jaar door kortingen  en cadeau's

 • Interactieve tools

  Geniet van handige tools die je kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap tot de eerste schooldag van je kleintje

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.