Arrow backLanguage
Zwangerschap
Artikel
Add this post to favorites

10 cadeautjes voor de toekomstige papa

Het is zover: je beste vriend wordt papa. Wil je hem verwennen met een cadeau dat hij zich nog lang zal herinneren? Check deze 10 leuke of praktische ideeën voor zijn nieuwe leven.

3 mins lezen

Van een babydrager tot een grappige babybody, een opleiding of zelfs een overlevingskit voor jonge papa's, er bestaan heel wat cadeaus die nuttig of gewoon grappig zijn. Verras er nu je favoriete toekomstige papa mee.

  1. Een overlevingskit voor jonge papa's

Oordoppen, slaapmasker, verkwikkende essentiële olie, ... geef de bijna nieuwe papa alles wat hij nodig heeft, met veel gevoel voor humor, om met een baby thuis te overleven. Je kan de kit ook een persoonlijke toets geven door hem aan te vullen met kleinere cadeautjes die perfect bij zijn smaak en zijn gewoontes passen!

  1. Een babydrager

De babydrager of draagzak, ... geen enkele zichzelf respecterende moderne papa kan zonder. Want hiermee draagt hij de baby overal met zich mee, terwijl die knus tegen zijn borst rust. Het gedroomde cadeau voor elke vaderkloek in wording.

  1. Gesigneerde luiers

Dat is pas echt leuk, zo'n luier met een persoonlijke boodschap op. Geef de toekomstige papa een stapeltje luiers waarop je grappige herinneringen, een aanmoediging of gewoon een leuke tekst geschreven hebt. Dan kan hij toch eens lachen wanneer hij een pamper ververst.

  1. Een opleiding

Papa zijn is iets wat je leert. Help hem een handje door hem een Rode Kruis-cursus te schenken voor eerste hulp aan baby's. Of een onlineopleiding voor nieuwe papa's. Je vindt er heel wat op Udemy

  1. Een Montessori-stoel

Is de papa in wording een keukenprins? Dan is dit het perfecte cadeau. Dankzij een Montessori-stoel, die ook wel eens “observatietoren” genoemd wordt, kan zijn kleine schat hem veilig helpen in de keuken. Het kind kan rechtstaan op de hoogte van een volwassene, net voor het werkblad. Deze heel praktische stoel maakt de allerkleinsten snel zelfstandig. Waardoor hij zowel bij hen als bij ouders erg in de smaak valt.

  1. Een grappige babybody

Een echte klassieker! Doe de baby een kleine pyjama cadeau met een grappige boodschap op, zoals “I look like Mom, but I smell like Dad”, “Mijn papa is de beste. Na mama.” of “Natuurlijk ben ik schattig. Heb je mijn papa al gezien?”. De toekomstige papa zal z'n nageslacht met veel plezier zo'n babybody aandoen.

  1. Een persoonlijke babysit-bon

Dit is misschien wel het meest waardevolle cadeau voor een papa in wording. Het is een tegoedbon in crisismomenten: jij babysit een hele avond, zodat mama en papa een romantische date kunnen beleven. Ja, ze mogen van geluk spreken met jou als vriend.

  1. Een fietsstoeltje

Houdt de toekomstige papa van fietsen? Dan is een fietsstoeltje voor kinderen of zelfs baby's het perfecte cadeau. Als fietsende papa kan je je kind dan overal in alle veiligheid mee naartoe nemen. Fietsstoeltjes bestaan in alle maten en gewichten, dus kies gewoon diegene die het best past bij papa en kind.

  1. Een bierbrouwpakket

Aan de toog hangen zal er de eerste tijd niet meer bij zijn. Gelukkig kan papa zijn bier gewoon zelf brouwen. Met een bierbrouwpakket. Ze zijn een echte trend, bestaan voor beginners of semi-pro's en bevatten alle ingrediënten plus de nodige uitleg. Wanneer de baby dan z'n middagdutje doet, geniet papa van z'n zelfgebrouwen bier.

  1. Een babydagboek

Baby's eerste stap, eerste woordje of eerste lachbui? Geef een dagboek aan papa waarin hij de mooiste verhalen bewaart. Sommige dagboeken hebben rubrieken die je gewoon invult met kleine en grote mijlpalen.