Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken

Deel dit Artikel
X
Zwanger bank

34 weken zwanger

 

In je buik begint alles nu een beetje terug te schakelen naar een lager tempo. Dit komt omdat nu overal de laatste voorbereidingen getroffen worden! Je baby is ongeveer 45 cm lang en weegt bijna vier en een halve pond aan spanning en sensatie. Lees meer over week 34.

Donderdag, 7 april, 2016 - 14:48

Ontwikkeling van je baby

Je lichaam weet wat het moet doen nu je al 34 weken zwanger bent. De baby gaat van nature in de juiste positie liggen en je bekken begint wijder te worden. Voelt de baby nu erg zwaar? Het is mogelijk dat je een spanning of een uitstralende pijn in je onderbuik voelt. Dit is heel normaal: de gewrichten van je bekken worden losser en trekken aan de banden. Dit kan heel ongemakkelijk aanvoelen. Je baby is misschien al begonnen met indalen in het bekken. Toch bevindt de baby zich pas enkele dagen of zelfs enkele uren voor het begin van de weeën helemaal in de juiste positie.

Voeding

Dit is een openlijk pleidooi voor koolhydraten. Begin je dag met een goed ontbijt van brood met confituur of ontbijtgranen met fruit, plus vers vruchtensap en zuivelproducten. Vergeet niet bij de lunch en het avondeten zetmeelrijk voedsel op het menu te zetten. Dankzij de rijke variatie van complexe koolhydraten die je zo binnenkrijgt, wordt je energie evenwichtig over de dag verdeeld. Pasta, rijst, aardappelen en peulvruchten zoals bonen en linzen zijn je bondgenoten. Bewaar zoete lekkernijen zoals gebak, chocolade en snoep voor traktaties op speciale momenten. De suikers die ze bevatten kunnen de alvleesklier ontregelen of leiden tot een insulinepiek die hypoglykemie kan veroorzaken.

Tips

Als je de laatste tijd het gevoel hebt dat je snel buiten adem bent, dan ben je zeker niet de enige. De groeiende baby neemt binnenin jou nu zoveel ruimte in dat hij waarschijnlijk je middenrif tegen je longen aan drukt. Het resultaat? Een normaal gevoel van kortademigheid. Dit gevoel verdwijnt vanzelf wanneer je baby zich in voorbereiding op zijn vertrek een beetje naar beneden verplaatst. Probeer ondertussen om op momenten dat je je kortademig voelt een positie te vinden waarin je longen goed kunnen uitzetten. Het is belangrijk dat je baby voldoende zuurstof krijgt.

Lees meer

Kies een week tijdens de zwangerschap

Word lid van de Nestlé Baby Club

Ontdek nieuwe recepten , probeer gratis producten uit en maak gebruik van praktische tools.

  • Ontvang producten en samples
  • Bespaar op je aankopen !
  • Bénéficiez d'outils interactifs pratiquesGeniet van handige interactieve tools
  • Profitez de menus et de recettesProfitez de menus et de recettes
Gerelateerd
Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me