Arrow backLanguage
Zwangerschap
Article
Add this post to favorites

34 weken zwanger (week 36 amenorroe)

In je buik begint alles nu een beetje terug te schakelen naar een lager tempo. Dit komt omdat nu overal de laatste voorbereidingen getroffen worden! Je baby is ongeveer 45 cm lang en weegt bijna 2,250 kg aan spanning en sensatie. Lees meer over week 34.

2 mins lezen Oct 5, 2021

ONTWIKKELING VAN DE BABY TIJDENS WEEK 34 ZWANGERSCHAP

Je lichaam weet wat het moet doen nu je al 34 weken zwanger bent. De baby gaat van nature in de juiste positie liggen en je bekken begint wijder te worden. Voelt de baby nu erg zwaar? Het is mogelijk dat je spanning of een uitstralende pijn in je onderbuik voelt. Dit is heel normaal: de gewrichten van je bekken worden losser en trekken aan de banden. Dit kan heel ongemakkelijk aanvoelen. Je baby is misschien al begonnen met indalen in het bekken. Toch bevindt de baby zich pas enkele dagen of zelfs enkele uren voor het begin van de weeën helemaal in de juiste positie. 

VOEDING TIJDENS WEEK 34 ZWANGERSCHAP

Dit is een openlijk pleidooi voor koolhydraten. Begin je dag met een goed ontbijt van brood met confituur of ontbijtgranen met fruit, plus vers fruitsap en melkproducten. Vergeet niet bij het middag- en avondeten zetmeelrijk voedsel op het menu te zetten. Dankzij de rijke variatie van complexe koolhydraten die je zo binnenkrijgt, wordt je energie evenwichtig over de dag verdeeld. Pasta, rijst, aardappelen en peulvruchten zoals bonen en linzen zijn je bondgenoten. Bewaar zoete lekkernijen zoals gebak, chocolade en snoep voor traktaties op speciale momenten. De suikers die ze bevatten kunnen de alvleesklier ontregelen of leiden tot een insulinepiek die hyperglykemie kan veroorzaken. 

ADVIES VOOR WEEK 34 ZWANGERSCHAP

Als je de laatste tijd het gevoel hebt dat je snel buiten adem bent, dan ben je zeker niet de enige. De groeiende baby neemt binnenin jou nu zoveel ruimte in dat hij waarschijnlijk je middenrif tegen je longen aan drukt. Het resultaat? Een normaal gevoel van kortademigheid. Dit gevoel verdwijnt vanzelf wanneer je baby zich in voorbereiding op zijn vertrek een beetje naar beneden verplaatst. Probeer ondertussen om op momenten dat je je kortademig voelt een positie te vinden waarin je longen goed kunnen uitzetten. Het is belangrijk dat je baby voldoende zuurstof krijgt.

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

MVP Logo
 • Gepersonaliseerd

  Ontvang gepersonaliseerde communicatie aangepast aan de leeftijd van je kindje

 • Tips & tricks

  Ontdek tal van advies van onze voedingsdeskundigen alsook andere ouders

 • Kortingsbonnen en cadeau's

  Ontvang heel het jaar door kortingen  en cadeau's

 • Interactieve tools

  Geniet van handige tools die je kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap tot de eerste schooldag van je kleintje

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.