Arrow backLanguage
Zwangerschap
Article
Add this post to favorites

Mag ik nog vrijen als ik zwanger ben?

Tijdens de zwangerschap verandert je lichaam ... en ook je seksleven. Het is dus normaal dat je je deze vraag stelt. Maar in tegenstelling tot wat veel mensen denken, is vrijen niet verboden tijdens deze negen maanden. Integendeel! Vrij er maar op los!

3 mins lezen Oct 5, 2021

Doe ik mijn baby pijn, ben ik nog aantrekkelijk, wat kan leiden tot een vroeggeboorte... de meningen hierover zijn ontelbaar. Het is tijd om de puntjes op de i te zetten. 

Ik mag 9 maanden lang geen seks hebben

FOUT Als de zwangerschap probleemloos verloopt, is er geen reden om te stoppen met vrijen met je partner, zelfs niet tijdens de achtste of negende maand. Geslachtsverkeer heeft in feite een positief effect. Plezier, ontspanning en een sterkere band met de toekomstige papa zijn bijzonder geschikt om de stress te verlichten. Let wel op: in sommige gevallen kan jouw arts je adviseren om het vrijen te beperken wanneer de baarmoederhals verweekt is of als er een risico is op vroeggeboorte. .

Als je zwanger bent, heb je geen zin meer om te vrijen

FOUT Integendeel! Alle vrouwen zijn verschillend, maar de meesten hebben meer zin om te vrijen tijdens de negen maanden zwangerschap. Het eerste trimester van de zwangerschap gaat vaak gepaard met kleine ongemakken (misselijkheid, vermoeidheid, angst voor een miskraam...) en kunnen daardoor het vrijen met je partner belemmeren. Maar in het tweede trimester verandert er veel. Het lichaam ontwikkelt zich, zo ook de borsten, de vrouw voelt zich sexyer dan ooit... en de hormonen zijn op hun hoogtepunt! Resultaat: je hebt meer verlangens dan eerst, en als het feit dat je zwanger bent jouw partner niet stoort, zullen deze verlangens alleen maar groter worden.

Ik kan niet vrijen met een ronde buik

JUIST … en FOUT Aan het eind van de zwangerschap kan voor sommige vrouwen het vrijen met een ronde buik worden ervaren als ongemakkelijk en vermoeiend. Maar waarom zouden jullie niet kunnen toegeven aan de gedeelde verlangens! Het is altijd mogelijk om andere, meer "praktische" posities te vinden voor zowel de vrouw als de man. Het is een kwestie van vertrouwen en communicatie: aarzel niet om samen te praten en probeer nieuwe posities. 

Mijn baby ziet alles en kan door de penis van zijn vader worden aangeraakt

FOUT De toekomstige papa is vaak bezorgd om tijdens het vrijen de baby in zijn nestje te "storen" en zelfs te verwonden of te verpletteren. Maak je geen zorgen: je baby is beschermd door de placenta, het vruchtwater fungeert als schokdemper waardoor hij perfect geïsoleerd is van de buitenwereld. De intimiteit van het koppel wordt volledig afgeschermd: je baby ziet niets en kan hooguit genieten van de plezierige gevoelens van de moeder en de wiegende bewegingen ... 

Een orgasme kan weeën opwekken

JUIST, MAAR als de zwangerschap normaal verloopt, kan geslachtsverkeer niet leiden tot een vroeggeboorte. De samentrekkingen van de baarmoeder bij een orgasme verschillen namelijk van de samentrekkingen tijdens de bevalling. Men beweert dat geslachtsverkeer soms weeën op kan wekken als de bevalling uitblijft. Maar er is geen enkel wetenschappelijk onderzoek dat dit tot nu toe heeft kunnen bevestigen!

Kwestie van creativiteit: wat is het beste standje?

Vergeet de missionarishouding, daar zit je buik te veel voor in de weg! Kies liever een standje dat comfortabeler is voor jou en je man. En vergeet niet te knuffelen... Dat is een goed alternatief bij hindernissen!

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

MVP Logo
 • Gepersonaliseerd

  Ontvang gepersonaliseerde communicatie aangepast aan de leeftijd van je kindje

 • Tips & tricks

  Ontdek tal van advies van onze voedingsdeskundigen alsook andere ouders

 • Kortingsbonnen en cadeau's

  Ontvang heel het jaar door kortingen  en cadeau's

 • Interactieve tools

  Geniet van handige tools die je kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap tot de eerste schooldag van je kleintje

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.