0 - 4 maanden
Artikel
Add this post to favorites

5 tips om jullie relatie te beschermen nu jullie ouders geworden zijn

Ondanks het feit dat ouder worden een prachtig avontuur is, verandert de komst van een baby het leven van een koppel. Ontdek enkele tips om je relatie te beschermen.

De komst van een baby kan niet alleen je leven als man overhoopgooien, maar ook je relatie. Nu, samen mama en papa zijn is een geweldig avontuur. Maar om je relatie in stand te houden tijdens het ouderschap, moet je er wel zorg voor dragen. En dat kan door hier en daar wat nieuwe gewoontes te introduceren.

“Heb je nieuwe pampers gekocht?”, “Schatje, 't is aan u”, tja, wanneer de baby er is, verandert je koppel in een echt minibedrijfje. Terwijl je relatie die momenten met z'n tweetjes echt nodig heeft. Dit zijn 5 tips voor de toekomstige of kersverse papa om het liefdesvlammetje van zijn relatie te laten branden.

Ouders, durf hulp vragen

Nee, je laten helpen is echt niet valsspelen. Wanneer je pas mama en papa geworden bent, is de helpende hand van je schoonmoeder of je beste vriend meer dan welkom. Als vrienden of familie voorstellen om in te springen, moet je niet twijfelen om dat mooie gebaar te aanvaarden. Een poetsvrouw voor het huishouden of de grootouders om eens te babysitten, dat kan al een groot verschil maken. Weet je niet wie je kan helpen, voel je je overweldigd of niet zo goed in je vel? Kind&Gezin kan helpen. Want alleen maar papa's die in topvorm blijven na veel te korte nachten, dat bestaat niet. Laat het perfectionisme dus los en laat je gewoon helpen.

Een aangepaste seksualiteit

Tijdens de eerste weken, of zelfs maanden, na de geboorte van de baby is het mogelijk dat de intimiteit van je koppel verstoord wordt of zelfs gewoon verdwijnt. Nochtans is er volgens psychoanalist Gérard Bonnet, in het magazine Psychologies, “geen enkele reden om te denken dat erotiek verdwijnt met de geboorte van een kind. De seksualiteit terugvinden gebeurt via tederheid, die er al moet zijn voor de geboorte. Zodat dat een tussenstap wordt wanneer het libido op een lager pitje staat.” Goed met elkaar praten en naar elkaar luisteren is hier heel belangrijk: sommige koppels pikken als vanzelf de draad weer op, voor andere koppels duurt het ietsje langer en vergt het een paar aanpassingen. In ieder geval, relativeren is de boodschap. Het is maar een tijdelijke situatie.

Date night!

Tijd wordt nog kostbaarder wanneer je jonge mama en papa bent. En zeker voor jullie relatie. Of je nu elke donderdag op restaurant gaat, er om de drie maanden een weekendje op uittrekt of elke zaterdag gaat brunchen, die momenten met z'n tweetjes zijn broodnodig. Je kan dan even de pauzeknop indrukken en opnieuw de band ontdekken die jullie verbindt. Zonder een huilende baby in de buurt.

Babbelen en relativeren

Babbelen, lachen, de dagelijkse drukte en de dramaatjes relativeren, het is allemaal essentieel om je relatie gezond te houden. Ook al zit de agenda propvol, probeer toch een paar momenten voor jezelf te reserveren om te babbelen. Al is het maar voor een paar minuten tijdens de afwas of het koken. Het zijn die momenten die je met elkaar verbinden. Vraag hoe het gaat met haar, hoe haar dag was. Dat lijken banale vragen, maar ze zijn wel belangrijk in het intense leven van jonge ouders.

Wees verdraagzaam

Verdraagzaamheid, tegenover je partner of jezelf, is een van de voornaamste sleutels tot een gelukkig leven als koppel. En zeker wanneer je pas ouder geworden bent. Ligt het huis overhoop? Is het libido even wat minder? Heb je geen tijd meer voor jezelf? Haal diep adem en laat je verwachtingen wat zakken: in deze periode vol veranderingen en aanpassingen is “go with the flow” de beste tip die we kunnen geven. Niet alles onder controle willen houden vermijdt onnodige spanningen in je koppel. Waardoor je je kan concentreren op wat echt belangrijk is.

Geniet van de voordelen van

MVP Logo
 • Écrivez à Nestlé Baby - Icône

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Podcast & vidéos

  Podcasts & Video's

  Ontdek advies en getuigenissen van ouders en deskundigen

 • Logo - coupons-56

  Kortingen en cadeaus

  Ontvang heel het jaar door kortingen en cadeaus.

 • Logo - menu-planner-56

  TIPS VOEDING

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordervol tips en voedingsschema's

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.