Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken
Deel dit Artikel
X
kwaliteithoeveelheid

Eiwitten van goede kwaliteit en in de juiste hoeveelheden

 

Maak je je zorgen over de voeding en de spijsvertering van je kind? Ontdek hoe de hoeveelheid en kwaliteit van de eiwitten in moedermelk de spijsvertering van jouw kind helpen [1].

Donderdag, 10 december, 2015 - 13:05

 

 

Moedermelk is iets wonderlijks! Wist je dat je borstvoeding verandert als je baby ouder wordt? Eén van de cruciale elementen die veranderen zijn die eiwitten[2]. Als je kindje groter wordt, veranderen z’n behoeften. En automatisch verandert de hoeveelheid en de samenstelling van de eiwitten in je moedermelk mee. 

In het begin zit moedermelk boordevol eiwitten, omdat je baby dan razendsnel groeit. Als je kleintje ouder wordt, daalt die hoeveelheid eiwitten gaandeweg. Je baby groeit namelijk minder snel en kan steeds meer van mama’s melk drinken. Jouw lichaam stemt je moedermelk vanzelf af op die veranderende behoeften. Het resultaat? Altijd de juiste voeding, met veel liefde op maat gemaakt. 

Maar waarom is de kwaliteit van de eiwitten in borstvoeding zo belangrijk? Om daar een antwoord op te vinden, bekijken we zo’n eiwit even van dichtbij. Elk eiwit bestaat uit kleine deeltjes die we aminozuren noemen. Elk aminozuur vervult zijn eigen rol in je baby’s gezondheid en ontwikkeling. Juist daarom heeft je kind van elke soort een specifieke dosis nodig. En net die verhouding bepaalt de kwaliteit van de eiwitten. Klinkt ingewikkeld, maar daar hoef jij je eigenlijk geen zorgen over te maken. Jouw lichaam heeft alles perfect onder controle en maakt altijd de juiste moedermelk. 

Borstvoeding heeft nog meer verbazingwekkende capaciteiten. 


[1]  Billeaud C, Guillet J, Sandler B. Gastric emptying in infants with or without gastro-oesophageal reflux according to the type of milk. Eur J Clin Nutr 1990;44:577–583.
[2] Ziegler E, Dreiländer symposium, München, 2012 

 

Lees meer

Gerelateerd

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

Gemoedsrust voor ouders is maar één klik verwijderd

  • Opleidingsprogramma, artikels en recepten
  • Praktische interactieve tools
  • Informatie per leeftijd
  • Exclusieve cadeaus
  • Kortingsbonnen en staaltjes
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven
  • Consumentendienst
Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me