Arrow backLanguage
Zwangerschap
Article
Add this post to favorites

Eiwitten van goede kwaliteit en in de juiste hoeveelheden

Maak je je zorgen over de voeding en de spijsvertering van je kind? Ontdek hoe de hoeveelheid en kwaliteit van de eiwitten in moedermelk de spijsvertering van jouw kind helpen [1].

2 mins lezen Oct 5, 2021

Moedermelk is iets wonderlijks! Wist je dat je borstvoeding verandert als je baby ouder wordt? Eén van de cruciale elementen die veranderen zijn die eiwitten[2]. Als je kindje groter wordt, veranderen z’n behoeften. En automatisch verandert de hoeveelheid en de samenstelling van de eiwitten in je moedermelk mee. 

In het begin zit moedermelk boordevol eiwitten, omdat je baby dan razendsnel groeit. Als je kleintje ouder wordt, daalt die hoeveelheid eiwitten gaandeweg. Je baby groeit namelijk minder snel en kan steeds meer van mama’s melk drinken. Jouw lichaam stemt je moedermelk vanzelf af op die veranderende behoeften. Het resultaat? Altijd de juiste voeding, met veel liefde op maat gemaakt. 

Maar waarom is de kwaliteit van de eiwitten in borstvoeding zo belangrijk? Om daar een antwoord op te vinden, bekijken we zo’n eiwit even van dichtbij. Elk eiwit bestaat uit kleine deeltjes die we aminozuren noemen. Elk aminozuur vervult zijn eigen rol in je baby’s gezondheid en ontwikkeling. Juist daarom heeft je kind van elke soort een specifieke dosis nodig. En net die verhouding bepaalt de kwaliteit van de eiwitten. Klinkt ingewikkeld, maar daar hoef jij je eigenlijk geen zorgen over te maken. Jouw lichaam heeft alles perfect onder controle en maakt altijd de juiste moedermelk. 

Borstvoeding heeft nog meer verbazingwekkende capaciteiten. 

[1]  Billeaud C, Guillet J, Sandler B. Gastric emptying in infants with or without gastro-oesophageal reflux according to the type of milk. Eur J Clin Nutr 1990;44:577–583.
[2] Ziegler E, Dreiländer symposium, München, 2012 

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

MVP Logo
 • Gepersonaliseerd

  Ontvang gepersonaliseerde communicatie aangepast aan de leeftijd van je kindje

 • Tips & tricks

  Ontdek tal van advies van onze voedingsdeskundigen alsook andere ouders

 • Kortingsbonnen en cadeau's

  Ontvang heel het jaar door kortingen  en cadeau's

 • Interactieve tools

  Geniet van handige tools die je kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap tot de eerste schooldag van je kleintje

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.