Arrow backLanguage
0 - 4 maanden
Article
Add this post to favorites

Een gezin stichten

We hebben deze baby samen gewild. En nu hij geboren is, kunnen we ons geluk niet op. Maar ons leven als man en vrouw is volledig veranderd. Hoe kan je de overgang van een kinderloos koppel naar kersverse ouders vergemakkelijken zonder jezelf weg te cijferen? 

4 mins lezen Oct 5, 2021

Je wordt niet geboren als moeder of vader, dat word je. En deze full-time job is de enige waar geen opleiding voor bestaat! Mama of papa worden betekent in feite een nieuwe rol aannemen. Het begrip "echtpaar" wordt opnieuw gedefinieerd. De prioriteiten veranderen en de verlangens ook.

Wat een ommekeer!

Een baby in huis verandert het leven. En niet alleen omdat je altijd voldoende luiers op voorraad moet hebben of midden in de nacht moet opstaan om hem te voeden! De komst van een baby roept gevoelens in je op die tot nu toe onbekend waren, het wekt een soort gevoeligheid op waarvan je niet wist dat het bestond... Je weet pas wat deze grote verandering inhoudt, als je het zelf ervaart. 

Ook de papa beleeft deze belangrijke wending, alhoewel hij tijdens de eerste weken een beetje vergeten wordt. Maar je kan hem helpen bij het vervullen van zijn nieuwe rol als vader! Het is daarom essentieel om de band die jij met jouw kind hebt om te zetten naar een driehoeksrelatie: jij, de papa en jullie baby. Voor een beetje hulp kan je de rubriek die gewijd is aan de papa raadplegen. 

Als je mama of papa wordt, heb je heel veel vragen: voldoe ik aan de verwachtingen? Zal ik van mijn kind houden? Bestaat het moederinstinct? En het vaderinstinct? Het is vanzelfsprekend dat jij je dit afvraagt. Vaak hoef je alleen maar naar jouw baby te kijken om antwoord te krijgen op deze vragen. Hij is degene die ons leert om mama of papa te worden ... 

Een echte aanvulling

Een baby maak je met z’n tweeën en kan je best ook opvoeden met z’n tweeën. Het is verre van het beeld van de pater familias die aan het hoofd stond van het gezin zonder ooit maar één keer de fles te geven of de luier te verversen. Tegenwoordig hebben de 'nieuwe vaders' bij sommige bedrijven zelfs recht op vaderschapsverlof. Dat bewijst dat de rollen beter verdeeld kunnen en moeten worden. Bovendien trekken de meeste vaders hun neus niet op voor deze taak! 

Maak daarom gebruik van de gelegenheid om elkaar aan te vullen, om elkaar te steunen. 's Nachts kan je bijvoorbeeld om de beurt opstaan... Als de één moe is, neemt de ander de taak over om de luier te verversen of de baby een badje te geven. En zo ontstaat, dag na dag, de driehoeksrelatie. 

En het leven als koppel?

Wanneer de baby geboren is, gaat alle aandacht naar hem... de partner wordt een beetje vergeten. Maar daar houdt het niet bij op! Jullie leven als koppel zal nooit meer hetzelfde zijn. Maak gebruik van deze gelegenheid om het opnieuw uit te vinden! 

Je hebt inderdaad minder tijd voor elkaar... maar als je het echt wilt, kan je tijd voor elkaar maken! Geniet van de gelegenheden om elkaar een massage te geven of zinnenprikkelende spelletjes te doen. Als de baby eindelijk in slaap is gevallen, is er niets fijner dan ontspanning. Neem een heerlijk warm bad... samen natuurlijk. Jullie gaan 's avonds niet meer op stap? De perfecte gelegenheid voor een romantisch diner en een knusse... en ondeugende avond! 

En aarzel niet om hulp te vragen aan de kersverse opa en oma. Ze vinden het heerlijk om een avond op jullie baby te passen. 

Mark, vader van Milan
"Voordat mijn vrouw zwanger werd, kocht ik regelmatig mooie lingerie voor haar. Dat ben ik blijven doen tijdens de zwangerschap en ook nu Milan er is! Ik vind haar mooi en aantrekkelijk en dat wil ik haar graag laten weten".

Jolanda, moeder van Julia
"Het beste advies dat mijn moeder me ooit heeft gegeven: wees een moeder, maar vergeet niet een vrouw te zijn! Kapper, sauna, yoga, winkelen ... alles wat je deed voordat je dochter werd geboren, moet je nu ook nog zo vaak mogelijk proberen te doen."

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

MVP Logo
 • Gepersonaliseerd

  Ontvang gepersonaliseerde communicatie aangepast aan de leeftijd van je kindje

 • Tips & tricks

  Ontdek tal van advies van onze voedingsdeskundigen alsook andere ouders

 • Kortingsbonnen en cadeau's

  Ontvang heel het jaar door kortingen  en cadeau's

 • Interactieve tools

  Geniet van handige tools die je kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap tot de eerste schooldag van je kleintje

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.