Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken
Deel dit Artikel
X
Calcium en Vitamine D

Calcium voor sterke botten

 

Een evenwichtige voeding gaat bijdragen tot een goede ontwikkeling van je baby. Die voeding bestaat voornamelijk uit melkproducten, vlees/vis, fruit en groenten en granen en zorgt elke dag voor de juiste hoeveelheid essentiële voedingsstoffen aangepast aan de behoefte van je kindje op dat moment.

Woensdag, 15 maart, 2017 - 14:57

Calcium is daarbij onontbeerlijk voor het beendergestel en vormt een essentieel bestanddeel van het skelet. Zowat 99% van het calcium in het lichaam bevindt zich in de beenderen. 
Calcium zorgt voor de stevigheid van het skelet en verzekert de hardheid van de tanden, maar het is ook broodnodig voor de opbouw van de spieren

Melk- en melkproducten worden als een zeer interessante voedingsbron van calcium beschouwd. Om er zeker van te zijn dat je baby de juiste hoeveelheid calcium binnenkrijgt, is het belangrijk iedere dag 500 ml melkproducten aan te bieden die aangepast zijn aan zijn/haar behoeften. 

Calcium uit melk- en melkproducten voor baby’s en jonge kinderen wordt extra goed opgenomen door de aanwezigheid van lactose die de voedingsabsorptie nog versterkt. Gedurende de kinderjaren is het belangrijk om aan deze calciumbehoefte te voldoen om zo een goede skeletontwikkeling te krijgen en het risico op breuken en osteoporose op latere leeftijd te voorkomen.

Lees meer

Gerelateerd

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

Gemoedsrust voor ouders is maar één klik verwijderd

  • Opleidingsprogramma, artikels en recepten
  • Praktische interactieve tools
  • Informatie per leeftijd
  • Exclusieve cadeaus
  • Kortingsbonnen en staaltjes
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven
  • Consumentendienst
Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me