Zwangerschap
Artikel
Add this post to favorites

Calcium voor sterke botten

Een evenwichtige voeding gaat bijdragen tot een goede ontwikkeling van je baby. Die voeding bestaat voornamelijk uit melkproducten, vlees/vis, fruit en groenten en granen en zorgt elke dag voor de juiste hoeveelheid essentiële voedingsstoffen aangepast aan de behoefte van je kindje op dat moment.

Calcium is daarbij onontbeerlijk voor het beendergestel en vormt een essentieel bestanddeel van het skelet. Zowat 99% van het calcium in het lichaam bevindt zich in de beenderen. 
Calcium zorgt voor de stevigheid van het skelet en verzekert de hardheid van de tanden, maar het is ook broodnodig voor de opbouw van de spieren

Melk- en melkproducten worden als een zeer interessante voedingsbron van calcium beschouwd. Om er zeker van te zijn dat je baby de juiste hoeveelheid calcium binnenkrijgt, is het belangrijk iedere dag 500 ml melkproducten aan te bieden die aangepast zijn aan zijn/haar behoeften. 

Calcium uit melk- en melkproducten voor baby’s en jonge kinderen wordt extra goed opgenomen door de aanwezigheid van lactose die de voedingsabsorptie nog versterkt. Gedurende de kinderjaren is het belangrijk om aan deze calciumbehoefte te voldoen om zo een goede skeletontwikkeling te krijgen en het risico op breuken en osteoporose op latere leeftijd te voorkomen.

Nestle Baby&Me Club - Cardparagraph NL
Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

Een complete ervaring van zwangerschap tot 3 jaar: praktische hulpmiddelen, kortingen en persoonlijk advies!

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.