Arrow backLanguage
0 - 4 maanden
Article
Add this post to favorites

Hallo baby, vaarwel vrienden!

Ik ben dol op mijn baby als hij me vol verbazing aankijkt met zijn grote ogen, zijn mollige voetjes, zijn vertederende glimlach... Gelukkig maar want ik heb nergens anders meer tijd voor, zelfs niet om met mijn vrouw naar een film te gaan of te kaarten met vrienden. Ach ja, het is de moeite waard!

3 mins lezen Oct 5, 2021

Een totale verandering! Hoe kan een baby van 55 cm en 4 kilo het dagelijkse leven zo ingrijpend veranderen? Ik had nooit gedacht dat hij zoveel tijd in beslag zou nemen. Maar het is de moeite waard: er gaat niets boven de vreugde hem te zien groeien. Ik probeer beetje bij beetje een georganiseerd leven te leiden waarin ik familie en hobby's kan combineren. Het is een soort evenwicht dat je moet vinden. En mijn vrouw vindt het niet erg, want onze romantische uitjes naar een restaurant zijn heilig!

De baby is geboren, geen tijd meer voor mijn hobby's!

Ik moet me aanpassen aan het ritme van onze baby sinds zijn geboorte en de totale veranderingen die hiermee gepaard gaan: borstvoeding om de 4 uur, onderbroken nachten... Ik ben uitgeput! Op dit moment bestaat mijn leven uit "de baby" en niks anders! Ik zeg vaarwel tegen de voetbalavonden met vrienden, een drankje drinken na het werk, naar een concert gaan met mijn vriendin en de romantische diners... Ik mis het, maar dat is niet erg. Het is maar tijdelijk en ik heb eigenlijk zo veel om handen dat ik niet eens tijd heb om erover na te denken.

Mijn nieuwe hobby's (zeer rustig)

Alles is veranderd sinds de baby er is!

Mijn favoriete spel is op dit moment het "trompettenspelletje”. Ik zet mijn mond op de navel van mijn baby en blaas erin zoals op een kleine trompet en beweeg mijn hoofd van links naar rechts. Succes verzekerd! Mijn kleine schatje moet er keer op keer om lachen!

En dan zijn er ook de troetelpauzes, de massages en de superleuke stimulerende spelletjes.

De avonden samen met mijn vrouw zijn ook veranderd. Als de baby slaapt, eten we vaak een kommetje soep, kijken we naar een film en gaan dan naar bed.

Mijn vriendenkring is ook veranderd. Ik ga nu alleen nog maar met vaders op stap. En in plaats van op café te gaan, spreken we af bij de speeltuin terwijl de moeders gaan shoppen. Dat klinkt niet echt opwindend als het ik zo vertel, maar ik ben eigenlijk dol op die momenten... En ik waardeer ze des te meer, omdat ik weet dat deze momenten met mijn baby zo snel weer voorbijvliegen.

Binnenkort weer aan de slag …

Mijn baby is behoorlijk gegroeid. Ik zit op het goede spoor. Hij heeft zijn eigen ritme gevonden en wij ook. Hij doet regelmatig een dutje, mijn partner is sexyer dan ooit tevoren en ik heb zelfs tijd om haar mee uit eten te nemen.

En - heel belangrijk - we hebben een oppas gevonden die veel voor ons betekent. Dus wanneer het kan, bellen we haar op en gaan we samen met onze vrienden op stap.

Binnenkort ga ik zelfs weer voetballen met de jongens op zondagochtend en over een paar weken gaan mijn vriendin en ik weer voor de eerste keer een romantisch weekend tegemoet... Maar shhh, je mag haar niets vertellen, het is een verrassing!

Robert, vader van Tim (8 maanden)
Nu onze baby wat groter is en de hele nacht doorslaapt, heb ik wat meer tijd over voor mezelf. Doel: een goede oppas vinden zodat ik met mijn vrienden een biertje kan gaan drinken of mijn vrouw mee kan nemen voor een romantisch etentje!

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

MVP Logo
 • Gepersonaliseerd

  Ontvang gepersonaliseerde communicatie aangepast aan de leeftijd van je kindje

 • Tips & tricks

  Ontdek tal van advies van onze voedingsdeskundigen alsook andere ouders

 • Kortingsbonnen en cadeau's

  Ontvang heel het jaar door kortingen  en cadeau's

 • Interactieve tools

  Geniet van handige tools die je kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap tot de eerste schooldag van je kleintje

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.