Zwangerschap
Artikel
Add this post to favorites

Ik bereid de komst van mijn baby voor!

Binnen een paar weken wordt je baby geboren. Zijn hele wereldje wacht hem al op! Bedje, luiertafel, kleertjes, opbergkast… alles staat er al. Hij is de enige die nu nog moet komen!

Kinderverzorgingsartikelen en kleding 

Vanaf de aankondiging van de zwangerschap is de verleiding groot om het geld te laten rollen en voor je baby een kamer op maat en een kleerkast van een prinsje of prinsesje te kopen! Maar let op, de factuur dreigt al snel hoog op te lopen. Hier volgen een paar tips om je te helpen de goede keuzes te maken. 

Welke inrichting voor zijn kamer?

Wat de meubels voor de babykamer baby betreft, er is voor ieder en voor elk budget wat wils! Geef je ogen goed de kost voordat je een bed met spijlen of een luiertafel koopt! 

 • Controleer of het bed met spijlen voldoet aan de Europese veiligheidsnormen. 
 • De matras moet stevig en aangepast zijn aan de grootte van het bed. Als de matras te klein is, dan kunnen de vingertjes of een voetje van je lieveling vast komen te zitten. 
 • De luiertafel moet voorzien zijn van de melding ‘conform de veiligheidseisen'. De meest praktische modellen beschikken over opbergzakken aan de zijkant waarin je de benodigdheden om je baby te verversen kan opbergen. Als je te weinig ruimte hebt, dan kunnen opvouwbare modellen een goede oplossing zijn. 
 • Kies een groot en praktisch opbergmeubel in plaats van meerdere kleine meubels die de ruimte inpalmen en waarin je niets kwijt kan! Een mooie kamer inrichten voor je baby is goed, maar als het dan ook nog een praktische kamer is waarover goed is nagedacht, is het nog beter!  Als je nieuwe meubels koopt, zorg er dan voor dat alles al geïnstalleerd is vóór de bevalling: we weten nu dat nieuwe lijm en vernis een paar dagen schadelijke stoffen afgeven. Let op als je tweedehandse meubelen koopt of gebruikt. Controleer of ze stevig zijn en voldoen aan de normen die momenteel van kracht zijn. Als je bijvoorbeeld het bedje recupereert waarin jij als kind hebt geslapen, controleer dan of het stabiel is, of de tussenruimte tussen de spijlen niet groter is dan 65 mm en of ze hoger zijn dan 60 cm. 

Er bestaan ook meubels die meegroeien en die naargelang van de leeftijd van je kind omgevormd kunnen worden: het bedje met spijlen wordt een bureautje, de luiertafel een commode… Je zal ongetwijfeld iets meer moeten betalen dan voor klassieke meubels, maar het is dan ook een investering op lange termijn! 

Een goede keuze van kleertjes

Je hoeft nog niet vanaf de eerste zwangerschapsweek al een volledige kleerkast aan te schaffen. Maar doe jezelf toch een plezier en houd rekening met de maand waarin de geboorte voorzien wordt, zomer of winter! Een vlug overzichtje van de must-haves met één kleine tip: koop geen voorraad kleertjes in de geboortemaat. Als je een grote baby hebt, dan kan hij al meteen kleertjes in een grotere maat dragen. Ga dus liever voor een mix: een paar kleertjes in de geboortemaat en voor de leeftijd van 1 maand moeten volstaan voor de eerste weken. 

 • Body's: van zacht katoen, het liefst in de vorm van een overslagvestje met drukknopen vooraan (zoveel gemakkelijker om je baby aan te kleden, want in het begin zal je het nog vaak onhandig aanpakken!). 
 • Mooie pyjama’s, ook wel kruippakjes genoemd, van glad fluweel of zacht katoen, ook veel praktischer als je ze vooraan kan dichtknopen. 
 • Afhankelijk van het seizoen, een vestje van katoen of wol of zelfs kasjmier voor de fashionista’s onder jullie! 
 • Kleine sokjes (die je vaak onder de pyjama aandoet zodat je schatje het goed warm heeft aan zijn voetjes). 
 • Slofjes die oma heeft gebreid of van zeer soepel leder, aan jou de keuze! 
 • Katoenen luiers. Een ideetje: geef er een persoonlijke toets aan door in een hoekje een klein motiefje te borduren of kleur ze met een kleurstof in de machine met een supertrendy kleurtje... dat is zo veel leuker! 

Wat tot slot de ‘echte’ kleertjes betreft, vergeet niet dat je er veel zal krijgen en dat de eerste maanden comfort het belangrijkste is. Een goed compromis: de salopette, de must-have die geschikt is voor elk seizoen en voor elke gelegenheid.

Geniet van de voordelen van

MVP Logo
 • Écrivez à Nestlé Baby - Icône

  NIEUWSBRIEF OP MAAT

  Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

 • Podcast & vidéos

  Podcasts & Video's

  Ontdek advies en getuigenissen van ouders en deskundigen

 • Logo - coupons-56

  Kortingen en cadeaus

  Ontvang heel het jaar door kortingen en cadeaus.

 • Logo - menu-planner-56

  TIPS VOEDING

  Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordervol tips en voedingsschema's

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.