Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken

Deel dit Artikel
X
baby huilt

Mijn baby huilt als het avond wordt

 

Sinds enkele dagen is je baby ontroostbaar tegen het einde van de dag, telkens op hetzelfde moment. Is mijn kind bang voor het donker? Heeft het ergens pijn? Is het een gril? Mijn vriendin had het over "avondangst" ... Wat is dat?

Donderdag, 10 december, 2015 - 13:05

In het begin sla je er niet echt acht op, maar beetje bij beetje wordt het een gewoonte ... Je bent gefrustreerd door het gevoel van onmacht om je baby te troosten! We overlopen wat je kunt doen om je spruit door deze overgangsperiode te helpen.

Waarom is je baby zo verdrietig?

Geween omdat de avond valt is gemakkelijk te herkennen. Het is totaal anders dan gehuil voor honger of pijn! Hier gaat het om intens wenen dat soms op een echte woedeaanval lijkt en van een tiental minuten tot een uur of langer kan duren. Het komt altijd voor op hetzelfde moment van de dag, doorgaans even voor de avond valt.

Je hoeft je niet echt ongerust te maken, deze huilbuien zonder duidelijke reden zijn niet noodzakelijkerwijze ernstig. Het is geen gril, maar je baby heeft bepaalde gewoonten aangenomen in je buik, toen hij/zij bij valavond het meest alert en wakker was. Bovendien maakt je baby nog niet echt een onderscheid tussen dag en nacht, en is dit huilen nodig om zich aan te passen aan het nieuwe ritme van slapen en wakker zijn.

Volgens bepaalde kinderartsen zouden deze huilbuien je baby ook toelaten om een opeenstapeling van angsten en frustraties van zich af te zetten na een dag vol ontdekkingen en emoties. Je kindje doet dat met tranen, aangezien het nog niet op een andere manier kan communiceren.

Wees gerust: deze avondangst is slechts tijdelijk! Dit fenomeen zal doorgaans snel voorbijgaan.

Wat moet je doen?

Er bestaat geen mirakeloplossing die voor elke baby helpt! Elk kind is anders en jij moet uitzoeken wat het meest doeltreffend is voor jouw baby. Eén iets staat vast: je schatje heeft je nodig. Het is dus nutteloos om je kind te laten huilen en te denken dat het vanzelf zal stoppen na een tijdje. Het is ook niet nodig dat je je baby kost wat kost doet stoppen met wenen: je kind heeft dit nodig om zijn/haar ritme te vinden.

De oplossing? Wieg je baby in jouw armen en praat er zachtjes tegen.. Sommige baby's houden ervan dat je met ze wandelt, anderen willen gewiegd worden in een wipstoeltje, en misschien helpt het met jouw baby om een badje te laten nemen of een massage te geven? Je hoeft niet eindeloos door te gaan: leg je baby na enkele minuten neer. Is je kindje nog steeds onrustig? Dat is normaal, jonge baby's doen dit vaak voor ze in slaap vallen. Laat je baby met rust, hij/zij zal weldra slapen.

In het begin is het verleidelijk om je baby te laten inslapen in je armen. Na enkele weken kun je je baby echter naar bed brengen terwijl hij/zij nog wakker is. Je kindje zal zelf zaken vinden die het geruststellen: een duim, een knuffel ...

Jolanda, moeder van Noa

"Iedere avond huilde mijn dochter urenlang. Om haar te kalmeren, deed ik haar in de draagdoek en droeg haar zo de hele tijd met me mee terwijl ik zachtjes tegen haar praatte. Dat werkte heel goed en bovendien had ik zo mijn handen vrij om het eten te maken!"

 

Lees meer

Word lid van de Nestlé Baby Club

Ontdek nieuwe recepten , probeer gratis producten uit en maak gebruik van praktische tools.

  • Ontvang producten en samples
  • Bespaar op je aankopen !
  • Bénéficiez d'outils interactifs pratiquesGeniet van handige interactieve tools
  • Profitez de menus et de recettesProfitez de menus et de recettes
Gerelateerd
Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me