
Mais-crèmesoep met gerookte ham
- 2 blikjes (elk 300 g) maiskorrels
- 1 MAGGI Bouillonkuipje Groente
- 50 g gesneden ham
- 600 ml heet water
- ½ ui
- 20 cl ongezoete gecondenseerde melk
- 3 theelepels bloem
- 20 g boter
Wok-pan, Zeef
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui. Giet de maiskorrels af.
2. Roerbak in een pan met boter de ui en de maiskorrels.
3. Voeg de bloem toe, bedek de maiskorrels goed en voeg het warme water en het bouillonkuipje toe.
4. Laat het 10 minuten sudderen op laag vuur. Bewaar een kleine hoeveelheid mais als garnering.
5. Mix de inhoud uit de pan met de gecondenseerde melk en haal het door een zeef om kleine vellen te verwijderen.
6. Breng het op smaak. Garneer elke portie met maiskorrels en gesneden ham. Dien direct op.