Alle FAQ’s

Hoeveel slaap heeft een kindje van 6 maanden ongeveer nodig?

De hoeveelheid slaap die je kind nodig heeft, verschilt. Over het algemeen beginnen ze 's nachts beter te slapen rond de leeftijd van 6 maanden. Overdag doen ze twee of drie dutjes: 's ochtends, aan het begin van de middag en aan het eind van de middag. Gemiddeld heeft een baby ongeveer 15 uur slaap per dag nodig, maar er zijn geen vaste regels. Elk kind heeft zijn eigen slaapritme. Zorg ervoor dat je baby comfortabel slaapt, met zo min mogelijk afleidingen.

Wat is de beste voeding voor kindjes tussen 6 en 8 maanden?

In deze fase is melk (borstvoeding of opvolgmelk) nog steeds de belangrijkste voeding, maar je kunt je kindje wel meer variatie geven om de smaakontwikkeling te stimuleren. Vanaf nu kun je de voeding aanvullen met een warme maaltijd, een stukje brood, een fruithapje of een verantwoord tussendoortje.

Zijn gluten goed voor mijn baby?

Van zodra vaste voeding geïntroduceerd wordt (vanaf 4 à 6 maanden), mogen gluten geleidelijk toegediend worden, ongeacht borstvoeding of opvolgmelk. Indien je vóór 4 maanden of na 12 maanden gluten introduceert, verhoog je net het risico op allergie. Het zou jammer zijn dat je kindje later op school niet mee kan smullen van de verjaardagstaart die zijn vriendje meebrengt.

Gluten is een eiwit dat voorkomt in een aantal graansoorten (vb. tarwe, rogge, haver en gerst) alsook in hun afgeleide producten. Je kan gluten introduceren door glutenbevattende ongezoete baby cereals te mengen in de fruitpap, in de groentepap of in het flesje van je baby. Introduceer gluten stelselmatig tussen 4 en 12 maanden. Start met baby granen, daarna pasta, en pas dan brood.

Mijn baby ligt nog niet goed in de buik. Wordt het een keizersnede?

Als jouw baby nog steeds in stuitligging ligt op 36 weken, kan een keizersnede nodig zijn. Een keizersnede wordt uitgevoerd als een vaginale bevalling niet mogelijk of gevaarlijk is voor jou of jouw baby, bijvoorbeeld wanneer de baby dwars ligt. Wat het uiteindelijk wordt, is afhankelijk van verschillende factoren. Laat je goed informeren.

Voorkomt borstvoeding allergieën?

Helemaal voorkomen doet borstvoeding een allergie niet, maar het geeft wel de beste bescherming: de kans op een allergische reactie wordt minder. Indien je geen borstvoeding wilt of kunt geven, is hypoallergene zuigelingenvoeding een goed alternatief.

Wat mag ik eten en drinken tijdens de borstvoeding?

Tijdens het geven van borstvoeding, deel je een groot stuk van jouw voeding met je baby. Kies hier zeker voor een gezonde gevarieerde voeding rijk aan vitamines, mineralen en vocht zijn belangrijk voor je lichaam. Bij het geven van borstvoeding verlies je veel vocht. Zorg er dus voor dat je minstens 9 glazen water drinkt per dag (wat gelijk staat aan een 2,2 liter) drinkt en neem wat extra vitamine D om aan je behoeften te voldoen.

Is een allergie erfelijk?

Nee, een allergie zelf is niet erfelijk, maar de aanleg ervoor wel. Als familieleden allergisch zijn, is er een grotere kans dat kinderen ook allergische klachten ontwikkelen. Het aantal allergische gezins- of familieleden beïnvloedt de kans op allergie. Het is ook mogelijk dat een baby een allergie ontwikkelt, zelfs als er geen allergieën voorkomen in de familie.

Hoe zit dat in de toekomst?

Vaak groeien kinderen over hun allergische klachten heen als ze een jaar of twee zijn, maar de aanleg blijft bestaan. Soms treden er op latere leeftijd andere allergische klachten op, zoals hooikoorts of astma.

 Hoe herken ik een koemelkeiwit allergie?

Koemelkallergie is de meest voorkomende voedselallergie. Baby's kunnen er last van hebben in hun darmen (overgeven, diarree, krampen en buikpijn), er huidproblemen van krijgen (zoals eczeem) of zelfs ademhalingsproblemen. Als je denkt dat je baby een allergie heeft, is het altijd het beste om je kinderarts of allergoloog te raadplegen.

 Hoe weet ik dat de bevalling begonnen is?

Je kunt weten dat de bevalling begonnen is als je een van de volgende tekenen ervaart: bloedverlies of het verlies van de slijmprop, het breken van de vliezen en het verliezen van vruchtwater, of regelmatige pijnlijke weeën in de buik en/of onderrug. Wanneer een van deze tekenen zich voordoet, is het raadzaam om naar de kraamkliniek te gaan of contact op te nemen met een arts of vroedvrouw. Het verlies van de slijmprop met wat bloed of het breken van de vliezen geeft aan dat de bevalling dichterbij komt. Echte weeën lijken op menstruatiepijn en volgt elkaar snel en regelmatig op. Ze worden steeds intenser en maken het moeilijk om te ontspannen. Daarnaast ervaar je druk in de rug en/of het bekken, en wordt je baarmoeder hard.

Geniet van de voordelen van

  Geniet van de voordelen van
Écrivez à Nestlé Baby - Icône

NIEUWSBRIEF OP MAAT

Ontvang nieuwsbrieven met informatie afgestemd op de leeftijd van jouw kindje

Podcast & vidéos

Podcasts & Video's

Ontdek advies en getuigenissen van ouders en deskundigen

Logo - coupons-56

Kortingen en cadeaus

Ontvang heel het jaar door kortingen en cadeaus.

Logo - menu-planner-56

TIPS VOEDING

Ontvang 'Alles over voeding voor je kindje', boordervol tips en voedingsschema's