
Romige kip en prei risotto
- 250 g risotto rijst
- 4 MAGGI Bouillon Blokjes
- 300 g prei
- 2 kip schnitzels
- 1 ui
- 750 ml water
- 2 eetlepels crème fraîche
- 1 eetlepel olie
- Peper
Pan, Koekenpan met anti-aanbaklaag
Bereidingswijze
1. Was de prei en snijd de prei en kip schnitzels in dunne reepjes. Pel en snipper de ui.
2. Los de bouillonblokjes op in kokend water.
3. Verhit de olie in een pan en bruin de ui. Voeg de rijst toe en roerbak tot ze glazig zijn.
4. Voeg de prei en kip toe. Voeg geleidelijk de bouillon toe, zodat de rijst bij elke toevoeging het vocht goed kan opnemen. Bak 15 tot 20 minuten. Voeg peper naar smaak toe.
5. Voeg de crème fraîche toe als de rijst bijna al het vocht heeft opgenomen. Roer het geheel door elkaar. Dien direct op.