Zeeduivel met basilicum

Zeeduivel met basilicum

Zwangerschap
Recept
Prep: 40 mins
Kooktijd​: 30 mins
Portie(s): 6
Moeilijkheid: Normaal

Allergens

Poisson
Melk
Lactose

Ingrediënten

  • 900 g zeeduivel
  • 1 groente bouillonblokje (MAGGI)
  • 1 visbouillonblokje
  • 150 g voorgekookte tarwe
  • 1 blik (150 g) mais
  • 2 tomaten
  • 150 ml water
  • 100 ml light room
  • 6 basilicumblaadjes
  • Zout en peper

Benodigdheden

Stoomoven, Ovenschaal, Steelpan

Bereidingswijze

  • Was, schil en snijd de tomaten in kleine blokjes. Voeg de mais toe. Los het bouillonblokje op in heet water.

  • Doe de tarwe, water, mais en tomaten in een schaal van een stoomoven. Stoom 10 minuten.

  • Snijd de zeeduivel in stukken en voeg toe aan de schaal in de stoomoven.

  • Laat de groenten en vis gedurende 20 minuten stomen. Was en snijd de basilicum.

  • Giet de room in een pan en verwarm het op laag vuur. Voeg het visbouillonblokje en basilicum toe. Breng met zout en peper op smaak.

  • Plaats de groenten en zeeduivel in een ondiepe schaal en giet er saus overheen.

Gerelateerde onderwerpen