
Minigratin bolognese
• 30 g rundergehakt
• 1 gepelde en ontpitte tomaat
• 15 g soeppasta (sterren, alfabet)
• 1/2 wortel
• 1/4 ui
• 300 ml mineraal- of bronwater
• 1 soeplepel verse tomatensaus
• 1 snufje verse tijm
• 1 soeplepel geraspte gruyèrekaas
• 1 koffielepel koolzaadolie
Steelpan, Gewone oven, Koekenpan met anti-aanbaklaag
Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing (4 min). Giet het water af.
2. Was en schil de wortel en snij hem in kleine stukjes. Snij de tomaat en ui in kleine stukjes.
3. Bak het vlees met de stukjes wortel en ui 2 minuten in een pan met de olie.
4. Voeg de tomaat, de verse tomatensaus en het water toe. Plaats een deksel op de pan en laat het geheel 32 min koken, voeg de tijm toe en meng.
5. Plaats de pasta in een ovenschaaltje, overgiet met het gegaarde vlees en bestrooi met geraspte gruyèrekaas.
6. Plaats de ovenschaal 5 min in de oven onder de grill. Controleer de temperatuur voor je de pasta aan je baby geeft.