Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken

Baby & me Talk

Wat zijn de Baby&Me Talks ?

Als ouder stel je jezelf waarschijnlijk duizend vragen over het welzijn van je baby, zijn voeding of jouw rol als mama of papa. Om een antwoord op deze vragen te krijgen kan je op zoek gaan naar advies van professionals of ouders die met dezelfde vragen hebben geworsteld en die een oplossing hebben gevonden.

Om al deze redenen hebben wij besloten onze specialisten ter beschikking te stellen: Cathérine en Géraldine, voedingsdeskundigen bij Nestlé Baby&Me, maar ook Françoise, Delphine en Audrey, psychologen en therapeuten voor kinderen.

Met hun expertise bereiden zij praktische video's voor over belangrijke onderwerpen op het gebied van welzijn, voeding of onderwijs en voegen ze daar bovendien hun eigen persoonlijke advies aan toe.

Maak kennis met onze specialisten door de korte voorstelling.

De voeding

Baby's eerste maaltijd

Je baby z'n eerste maaltijd geven is een belangrijke stap. Wanneer hij er klaar voor is? Elke baby is anders. Volg gewoon zijn ritme, en je moederinstinct. Of je eerst fruit of groenten geeft, maakt niet uit. Zolang je baby maar nieuwe smaken, texturen en soorten voedsel ontdekt. Dat is belangrijk voor z'n ontwikkeling.

Groeimelk

Groeimelk wordt algemeen aangeraden voor kinderen van 1 tot 3 jaar. Ze bevat belangrijke bouwstenen voor de groei van je kind. In de juiste verhouding. Belangrijk hierbij is dat groeimelk geen toegevoegde suikers en geen smaakjes bevat. Of je kiest voor poedervorm of tetrabrick is eerder een praktische overweging.

Baby heeft altijd honger

Elke baby is anders. Maar jij kent je baby het best om in te schatten wanneer hij honger heeft of wanneer hij genoeg gegeten heeft. Geef je borstvoeding, geef ze dan wanneer je baby erom vraagt. Geef je kunstvoeding, dan kan een variabel speentje een oplossing bieden. Het belangrijkste bij dit alles is dat hij z'n groeicurve volgt.

Koemelkeiwitallergie?

Is je baby allergisch aan koemelkeiwitten of is hij lactose-intolerant (wat eerder zeldzaam is)? Ban dan alle koemelkbevattende producten uit z'n dieet. Geef je borstvoeding, eet dan zelf melkvrij. Geef je kunstvoeding, dan zal de kinderarts een aangepaste melk voorschrijven. Het goede nieuws: een koemelkeiwitallergie verdwijnt bij 80% van de kinderen rond de leeftijd van één jaar.

Tussendoortjes

Fruit vormt een volwaardige maaltijd voor je baby vanaf 6 maanden. En het blijft het essentiële tussendoortje voor uw peuter vanaf 1 jaar. Wijzig geleidelijk aan de textuur van geplet, naar brokjes tot stukjes. Varieer ook genoeg met verschillende vruchten, en maak er vooral samen een gezellig tussendoortje van. Vanaf 1 jaar kan je het fruit eventueel aanvullen – niet vervangen! - met een droog koekje, een kleine snack zonder toegevoegde suikers of met een zuivelproduct voor baby's.

Flesje klaarmaken

Cathérine legt ons uit hoe we het flesje moeten klaarmaken.

Flexitarisme

Velen van ons willen tegenwoordig onze eetgewoonten veranderen door af en toe eens af te wisselen met een vegetarische maaltijd. Vandaag legt Cathérine u uit of flexitarisme geschikt is voor uw baby en hoe je vegetarische gerechten op een gezonde manier in het dieet van een kind kan integreren, met respect voor zijn specifieke behoeften.

Ontbijt

Je baby groeit en zijn eetgewoonten veranderen. Het integreren van het ontbijt in een baby’s eetgewoonten kan veel vragen oproepen. Vandaag legt onze diëtiste Cathérine uit hoe je een gebalanceerd ontbijt kunt bereiden met de speciale behoeften van je baby in gedachten.

Het ouderschap

De plaats van de papa

De plaats van een papa is in onze maatschappij vaak cultureel bepaald, maar er zijn uiteraard ook duidelijke biologische verschillen tussen mama en papa. Wil je weten hoe je de papa ook kan betrekken bij de zwangerschap? Bekijk dan zeker onze video!

De rol van papa

Het is belangrijk om de papa te zien als een volwaardige co-ouder en hem te betrekken. Wil je graag weten welke voordelen dat heeft voor de baby? Luister dan zeker naar wat onze specialiste te vertellen heeft.

Hoe kan papa zijn plaats innemen?

Hoe kan papa tijdens de zwangerschap al zijn plaats innemen en wat zijn de voordelen hiervan? Onze specialiste geeft je uitgebreid antwoord in de volgende video.

Wie zijn onze specialisten?

Onze voedingsdeskundigen

Géraldine

Ik ben al 21 jaar voedingsdeskundige en werk al 13 jaar op de afdeling kindervoeding bij Nestlé. De vroege kinderjaren zijn een groot gebied, waar voeding een sleutelrol speelt in de ontwikkeling van de baby. Ze leren nieuwe smaken ontdekken, ze laten hun keuzes gelden en als ouders hebben wij een belangrijke rol te spelen om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt.

Als moeder van twee tienermeisjes, Manon en Romane, heb ik het geluk te worden gesteund door mijn man, een geweldige vader. Hun eerste panades lijken ver weg... het gaat veel te snel voorbij!

In mijn vrije tijd lees ik graag, speel ik tennis, loop ik hard, wandel ik en deel ik graag mijn momenten van gezelligheid met mijn vrienden.

Cathérine

Ik ben voedingsdeskundige gespecialiseerd in kindervoeding en werk al 20 jaar bij Nestlé. Ik ben de trotse moeder van twee tienermeisjes, Amélie en Alexine.

Ik ga graag op vakantie naar de zon en op citytrip, maar ik kook ook graag en probeer thuis nieuwe recepten uit en geniet ervan met mijn vrienden en familie. Om dan al die calorieën te verbranden doe ik aan sport. Ik hou van tennis en ik ga ook graag fietsen of fitnessen met mijn dochters.

Onze psychologen en psychiaters

Françoise

Ik ben psychologe in het Koningin Fabiola Kinderziekenhuis voor gehospitaliseerde baby's en hun families. Ik ben opgeleid als klinisch psycholoog en had al op jonge leeftijd interesse in het werken met de allerkleinsten.

Ik heb zelfs een doctoraatsthesis gemaakt over de uitwisseling tussen vader, moeder en baby toen ik assistent was aan de ULB. Het contact met de natuur, lezen, maar vooral bij mijn gezin zijn laadt mij weer volledig op!

Audrey

Ik ben verbindingspsycholoog op de afdeling Neonatale Intensieve Zorgen van het Universitair Kinderziekenhuis Koningin Fabiola. Het grootste deel van mijn klinische activiteit is gewijd aan de begeleiding van de baby (voor en na zijn geboorte) en zijn gezin. Ik heb altijd de prille relaties tussen ouders en kinderen zo veel mogelijk willen ondersteunen.

Mijn energie haal ik uit de momenten die ik deel met mijn familie en vrienden, maar ook uit activiteiten die mijn batterijen opladen, zoals yoga, wandelen, lezen of koken.

Delphine

Ik ben moeder van 3 kinderen van 8, 11 en 14 jaar.

Ik werk als kinderpsychiater en kindertherapeute in het Saint-Luc ziekenhuis in Brussel. Ik coördineer de psychosociale welzijnsgroep van de Pediatrische Covid-19 Task Force. Ik ben ook vrijwilliger op de school van mijn kinderen en in enkele beroepsverenigingen.

Mijn vrije tijd besteed ik vooral aan mijn gezin. Ik hou ervan mijn kinderen verhalen voor te lezen of naar hen te luisteren als ze die van hen vertellen, maar ik vind het ook fijn om mijn vrienden te zien, uit te gaan en te lezen.

Heb je nog vragen?

Stel ze vandaag nog als opmerking op ons Facebook-bericht. Naargelang hun vakgebied zullen Cathérine, Géraldine, Françoise, Delphine of Audrey in hun volgende video's antwoorden.

Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me