Koude courgettevelouté met geitenkaas
Ingrediënten
• 150 g verse geitenkaas
• 2 teentjes look
• 1 blokje MAGGI-kippenbouillon
• 4 courgettes (800 g)
• 1 soeplepel pijnboompitten
• 800 ml water
• 1 soeplepel olijfolie
Benodigdheden
Knoflookpers, Koekenpan met anti-aanbaklaag
Bereidingswijze
-
Pel en hak de teentjes look. Snij de courgettes in grote blokken.
-
Bak de look aan in olie in een stoofpan.
-
Voeg de courgettes, het water en de bouillon toe. Laat het geheel 10 minuten koken.
-
Voeg de geitenkaas toe en mix het geheel. Laat de velouté lauw worden en plaats deze vervolgens 1 uur in de koelkast.
Tip: om de soep nog lichter te maken kun je de verse geitenkaas vervangen door 100 ml niet-gesuikerde geconcentreerde melk.