Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken

Richtlijnen kwaliteit

Een streng regelgevingskader
De regelgeving die geldt voor voeding voor zuigelingen en kinderen garandeert een kwaliteits- en veiligheidsniveau afgestemd op baby’s. In Vlaanderen gelden de richtlijnen die opgesteld worden door de federale overheidsdienst voor Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Zij stellen, in vergelijking met gewone voeding, specifieke eisen. Het doel van deze regelgeving is maximale garanties te bieden voor deze voedingsmiddelen, om zo tegemoet te komen aan de specifieke behoeften van baby’s. Talrijke instanties zijn bij het opstellen van deze regelgeving betrokken:

Op mondiaal niveau houden de WHO* en de FAO** toezicht op de Codex Alimentarius-instanties die agrarische voedselnormen vaststellen. Op Europees niveau baseert de Commissie van de Europese Gemeenschappen, en vooral de DG gezondheid en consumentenbescherming, zich op de deskundigheid van de EFSA (Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid). De richtlijnen worden op aanbeveling van de commissie overgenomen door de lidstaten van de Europese Unie.

* WHO: World Health Organisation.
** FAO: Food and Agriculture Organisation
 
Steng geselecteerde en gecontroleerde teeltmethoden
Productkwaliteit speciaal voor baby’s: boeren gebruiken percelen grond die speciaal geselecteerd werden om grondstoffen te verbouwen voor kindervoeding, ver van alle bronnen van vervuiling.

 - Optimale smaak en voedingskwaliteit: groenten en fruit worden alleen gebruikt als ze rijp zijn en de voedingskwaliteit optimaal is.
 - 100% natuurlijke kwaliteit: er worden geen conserveermiddelen* of kunstmatige kleurstoffen gebruikt * en de producten zijn non-ggo.*
 - Maximale traceerbaarheid.
 - Gebruik van bestrijdingsmiddelen (pesticiden en kunstmest (nitraat)) wordt streng gecontroleerd en tot een strikt minimum beperkt**.
 - Talrijke controles uitgevoerd in alle fasen van de productie voor een optimale voedingskwaliteit en maximale voedselveiligheid.
* Genetisch Gemodificeerde Organismen
** Conform wetgeving
 
Kindervoeding: in acht nemen van strikte kwaliteitscontrole
Voor voedingsproducten voor jonge kinderen geldt een wetgeving waarin specifiekere eisen gesteld worden dan voor voeding voor volwassenen.

 - Beperkt zoutgehalte
Om het zout in onze producten te beperken en om overbelasting van het nog steeds kwetsbare lichaam van baby’s te voorkomen, bevatten onze recepten voor de eerste Stap (vanaf 4 maanden) geen toegevoegd zout en onze recepten vanaf Stap 2 hebben slechts een beperkt zoutgehalte*.
 - 100% fruit
Om toegevoegde suikers in onze producten te beperken, zodat een baby niet gewend raakt aan te zoete smaken. Onze fruithapjes van NESTLÉ FrisFruitje bestaan uit 100% fruit. Uiteraard bevatten ze wel de van nature aanwezige suikers.
 - Essentiële vetzuren
Voor de kwaliteit en hoeveelheid vetten, verwerkt in onze recepten op basis van vlees of vis en voor de ontwikkeling van het zenuwstelsel.
 - Bereidingswijzen
Dankzij de introductie van nieuwe kookmethoden hebben onze producten een uitstekende smaak.

Deze verbintenissen zorgen ervoor dat moeders hun baby’s voeding geven voor een gezonde ontwikkeling van het lichaam en voor goede eetgewoontes.

Recepten gemaakt door voedingskundigen, aangepast aan de specifieke behoeften van baby’s
In stap 1:

- Fruithapjes bestaande uit 100% fruit (en vitamine C), zodat je baby niet gewend raakt aan té zoete smaken.  Uiteraard bevatten ze wel de van nature aanwezige suikers.
Aan de recepten wordt zout toegevoegd conform de wetgeving, om het kwetsbare lichaampje van een baby niet te overbelasten.


In stappen 2, 3 en 4

Beperkt eiwitgehalte, in overeenstemming met de wetgeving, in de vorm van vlees of vis en/of opvolgmelk blijft de belangrijkste bron van eiwitten.
Nestlé voegt aan de complete maaltijden een mengsel van zonnebloemolie en raapzaadolie toe, om zo te voorzien in de behoeften aan essentiële vetzuren Omega 3 en 6.
Wat mag je kindje eten: zacht voedsel bij 4 maanden, fijngemalen bij 6 maanden, introductie van zachte stukjes voeding bij 8 maanden, introductie van kleine stukjes voeding bij 12 maanden.
Tijdens elke Stap nieuwe smaken ontdekken, gebaseerd op kookmethoden waarbij de natuurlijke smaak van ingrediënten behouden blijft.
 
Een zeer strenge selectie van vlees en vis
Bij Nestlé wordt de kwaliteit van vlees en vis in onze producten bereikt door: De strenge keuze van diersoorten, hun geografische afkomst en hun ras (b.v Charolais-rundvlees, Noorse zalm enz.).

Vlees dat gegarandeerd voor 100% uit spier bestaat: al ons vlees is vrij van vet en slachtafval.
Vis geselecteerd op basis van de kwaliteit.
Gecertificeerde kanalen (rund, kalf, varken, gevogelte), waarvoor extreem strenge criteria gelden:
- traceerbaarheid van elk dier tot aan de oorspronkelijke kudde
- controle van diervoeding (geen vleesmeel*) en toezicht op de producenten van deze voeding
- controle van veterinaire behandelingen
 
Duidelijke informatie op de verpakking om ouders te helpen het juiste product te kiezen
Onze producten bevatten geen geheimen meer dankzij de speciaal ontworpen verpakking, die tegemoet komt aan de verwachtingen van ouders:

- De aanduidingen van de stappen op de voorkant van elke verpakking, om ouders aan te geven vanaf welke leeftijd de voeding geschikt is. Deze logo’s tonen ook de voedingskundige voordelen van het product.
- Transparantie in de samenstelling van het recept, met een gedetailleerde lijst van ingrediënten*.
- Duidelijke vermelding van de voedingswaarden* van elk product, door middel van een duidelijke voedingstabel, om ouders te informeren en de baby in alle veiligheid te laten smullen. 

Vermelding van allergene ingrediënten in de lijst van ingrediënten* (gluten, ei, melk, enz.).

Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me