Arrow backLanguage

Kwaliteit en veiligheid

Nestlé Kwaliteit

Bij Nestlé zetten we een globale standaard voor kwaliteit. Veiligheid en afwezigheid van schadelijke stoffen zijn essentieel, vooral bij babyvoeding. Ons kwaliteitsdoel is eenvoudig: we willen gezonde producten van hoge kwaliteit maken, waarmee jij je baby veilig kunt voeden. Hoge kwaliteit kan echter niet enkel gegarandeerd worden door een zorgvuldige productie. Het gaat dan ook om een totale aanpak waarbij elke stap van het productieproces wordt onderzocht en geoptimaliseerd. Hierbij is de keuze van grondstoffen uiteraard belangrijk. Ons kwaliteitssysteem begint dus al in de vroegste stadia, bijvoorbeeld met de selectie van gewassen en weilanden, en eindigt bij het eindproduct. Enkel zo kunnen we de kwaliteit garanderen die de strikte wettelijke eisen overstijgt. Zo kunnen we ouders en baby’s een breed scala aan producten aanbieden waarop ze volledig kunnen vertrouwen.

Wat maakt onze babyvoeding zo veilig?

- Hoge kwaliteit van grondstoffen

- Zorgvuldige productie

- Kwaliteitscontrole

Onder leiding van de beste experts

Het optimale recept ontwikkelen is geen makkelijke taak en we kunnen dit dan ook onmogelijk zonder hulp. Daarom werken onze experts nauw samen met onderzoekers, voedingskundigen en artsen. Moeders kunnen er zeker van zijn dat onze producten gemaakt werden met behulp van de nieuwste onderzoekstechnieken. De kennis van de experts is essentieel voor een goede basis. Zo wordt er bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de spijsvertering, de stofwisseling en allergieën bij zuigelingen en jonge kinderen. Met de informatie die we verzamelen proberen we de babyvoeding steeds te verbeteren en nieuwe producten te ontwikkelen. Hierbij kijken we altijd streng toe op de ingrediënten en de productieprocessen. Zo kunnen we de kwaliteit en veiligheid maximaal garanderen.

Onder het motto 'Good Food, Good Life' zet het concern zich op alle mogelijke manieren in om de hoogwaardige kwaliteit van haar voeding te handhaven en te verbeteren. Nestlé beschikt over een groot onderzoekscentrum: NRC (Nestlé Research Center). Dit onderzoekscentrum bestaat uit verschillende productspecifieke Product Technology Centers, waar onderzoek en ontwikkeling van producten en industriële processen in alle sectoren van de voedingsmiddelenindustrie plaatsvindt. Nestlé Nutrition speelt een belangrijke rol in informatievoorziening en kennisondersteuning op het gebied van zuigelingen- en babyvoeding. Naast het organiseren van workshops en symposia geeft Nestlé (Engelstalige) wetenschappelijke publicaties uit over uiteenlopende onderwerpen met betrekking tot voeding.

Moeders, de echte experts

Moeders zijn de echte deskundigen op het vlak van baby’s. Daarom betrekken wij moeders bij de ontwikkeling van onze babyvoeding. Zij kennen precies de behoefte van hun kindje en weten wat ze willen. Daarom waarderen wij jouw mening altijd. We onderzoeken regelmatig de specifieke wensen en behoeften van moeders. Deze resultaten worden dan samengevoegd met de bevindingen vanuit wetenschappelijk onderzoek, om zo de belangrijkste aspecten te verwerken in onze producten. Verder testen we in onze centra regelmatig producten, soms wekelijks, met moeders uit de omgeving. De resultaten worden gebruikt om onze producten nog verder te verbeteren.

Search icon

Nog steeds niet gevonden waar je naar op zoek bent?

Probeer onze zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.