Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Nog geen lid? Registreer hier
Zoeken
Deel dit Artikel
X

Welke voedingsstoffen hebben kinderen nodig in groeimelk

 

De voedingsbehoeften van je kind veranderen voortdurend. Rond de leeftijd van 1 jaar nemen de fysieke groei en mentale vaardigheden van je peuter enorm toe. Peuters hebben tot 5 keer meer voedingsstoffen nodig dan volwassenen! Daarom is het belangrijk dat de voeding van je baby alle bestanddelen bevat die nodig zijn voor een gezonde groei en ontwikkeling. 

dinsdag, 17 oktober, 2017 - 11:02

Voedingstoffen voor een goede ontwikkeling      

Laten we snel even kijken naar enkele micronutriënten die je kind nodig heeft (Link naar artikel 7, Baby's hebben nood aan een voeding die rijk is aan micronutriënten): IJzer zorgt voor het transport en de opslag van zuurstof in de rode bloedcellen en draagt bij tot de cognitieve ontwikkeling. Je baby wordt geboren met een grote ijzerreserve, maar deze neemt geleidelijk af rond de leeftijd van 5-6 maanden. Zink is belangrijk voor de celdeling en celgroei en voor het immuun- en voortplantingssysteem van je baby. Jodium speelt een grote rol bij de groei en ontwikkeling van de hersenen en het centraal zenuwstelsel en is belangrijk voor de fysieke groei. Vitamine A is essentieel voor een goed gezichtsvermogen, terwijl de vitaminen van de B-groep instaan voor de optimale energieafgifte uit voeding. Calcium zorgt voor sterke beenderen en tanden en vitamine D helpt bij de opname van calcium.          

Eiwitten zijn het belangrijkste macronutriënt voor de ontwikkeling van de spieren in het lichaam en zorgen voor een optimale groei van de hersenen van je kind (Link naar artikel 6, Eiwitten voor de ontwikkeling van de hersenen). Naarmate peuters vaste voeding beginnen te eten, kan hun eiwitconsumptie aanzienlijk toenemen wanneer de hoeveelheid melk die ze drinken (aanbevolen hoeveelheid twee kopjes per dag) wordt aangevuld met andere bronnen van eiwitten, zoals vis, vlees en graanproducten. Dat kan leiden tot een grotere eiwitinname dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid voor kinderen tussen 1 en 3 jaar oud (13 g/dag), wat dan weer schadelijk kan zijn voor de gezondheid van je kind en het risico op overgewicht op latere leeftijd kan verhogen.    

Groeimelk    

Groeimelk levert je peuter een gezonde concentratie voedingsstoffen zoals eiwitten. Het bevat eiwitten van hoge kwaliteit waarvan de hoeveelheid is afgestemd op de behoeften van je kind.

Het eiwitgehalte in groeimelk is beperkt (2,1 g/100 ml) en aangepast aan een eiwitaanvoer die geschikt is voor peuters. Zo garandeert groeimelk dat je kind de juiste hoeveelheid van deze essentiële voedingsstof krijgt.

Groeimelk komt ook de gezondheid van je kind ten goede. Groeimelk blijft immers vloeibaar wanneer ze in contact komt met de zure maaginhoud en is dus gemakkelijk verteerbaar. Bovendien bevat groeimelk veel calcium (120 mg/100 ml; 100% van de ADH) en voldoende vitamine A, zink, ijzer (75% van de ADH), jodium en vitamine D (89% van de ADH). Het is ook een goede bron van alle B-vitaminen en bevat onverzadigde vetten van goede kwaliteit. Als je geschikte melkvoeding zoekt voor je peuter, is groeimelk de beste keuze!

Lees meer

Gerelateerd

Word lid van de Nestlé Baby&Me Club

Gemoedsrust voor ouders is maar één klik verwijderd

  • Opleidingsprogramma, artikels en recepten
  • Praktische interactieve tools
  • Informatie per leeftijd
  • Exclusieve cadeaus
  • Kortingsbonnen en staaltjes
  • Gepersonaliseerde nieuwsbrieven
  • Consumentendienst
Zoeken

Nog steeds niet gevonden waar
je naar op zoek bent?

Probeer onze nieuwe zoekmachine. We hebben altijd iets voor jou.

Log je hier in

Log je in en beleef het avontuur met Nestlé Baby & me