Arrow backLanguage
Zwangerschap
Artikel
Add this post to favorites

10 ideeën voor de coolste Daddy Shower

Tegenwoordig is er niet alleen een babyshower voor toekomstige mama's. De moderne papa ververst luiers, geeft de papfles en brengt de baby naar de crèche. Hij verdient dus ook een onvergetelijke Daddy Shower!

4 mins lezen

Een Daddy Shower is dé gelegenheid om met mannen onder elkaar de fiere toekomstige papa te vieren. Op het programma: heel leuke uitdagingen in het toffe gezelschap van een klein groepje. Wordt je broer, je beste vriend of een collega binnenkort papa? We geven je 10 ideeën om voor hem een Daddy Shower van formaat te organiseren.

  • Het thema = de basis

Is de toekomstige papa een onvoorwaardelijke fan van strips, tennis, games of hardrock? Is hij een hardcore nerd of eerder een globetrotter die houdt van de natuur? Laat zijn passies je inspireren en vind zo het perfecte thema van de Daddy Shower. De uitnodiging, de dresscode, de versiering, het eten, alles volgt het gekozen thema. Laat je verbeelding maar eens goed gaan!

  • Verbied het woord… baby

Van zodra iedereen aangekomen is (de papa ook), verbied je iedereen het woord baby uit te spreken. Doet iemand dat toch, dan moet hij een uitdaging aangaan. De regel geldt tot het einde van de Daddy Shower.

  • Wedstrijdje pizza’s bakken

Pizza's bestellen, dat is veel te makkelijk. Maak er liever een wedstrijdje van: iedereen krijgt een bol pizzadeeg en dan moet hij op zijn manier een pizza samenstellen. Zorg voor een neutrale jury die moet beslissen welke Daddy Shower-pizza de beste is. Een beetje risico nemen en originaliteit krijgen extra punten.

  • Dad Roulette: 5 interactieve spelletjes rond de toekomstige papa

Met onze Dad Roulette beleef je plezier en leer je hier en daar nog iets bij over het leven als papa. Laat de fles of de pen draaien en ga de uitdagingen van het spel aan! Ontdek de 5 activiteiten die we bedacht hebben om je Daddy Shower extra leuk te maken.

  • Raad de voornaam

Vraag de papa in wording een lijstje met de favoriete babynamen van het toekomstige ouderkoppel. Laat alle deelnemers dan raden naar de favoriet van de papa, van de mama en naar de uiteindelijke keuze. Willen de toekomstige ouders de naam liever bewaren als verrassing? Dan krijgt iedereen het antwoord… na de geboorte!

  • Pamperbasketbal

Van één ding mag de toekomstige papa zeker zijn: van zodra de baby er is, zal hij heel wat luiers moeten verversen, om ze daarna in de vuilnisbak te mikken. Leg dus een paar (propere) luiers klaar en begin een rondje luierbasketbal voor toekomstige papa's: iedereen moet een gesloten luier richting vuilnisbak gooien. Tip: Zet hem ver genoeg!

  • De Polaroid Challenge

Breng een polaroidcamera mee en vraag iedereen om een deel van zijn lichaam te fotograferen: een voet, een oor, een glimlach, een hand… Verzamel de foto's en laat de toekomstige papa raden van wie welk lichaamsdeel is. En vergeet de Daddy Shower niet te vereeuwigen met een paar toffe groepsfoto's!

  • Wie is deze baby?

Vraag elke deelnemer om een foto van zichzelf als baby mee te nemen. Leg ze allemaal op tafel en laat de papa in wording kiezen wie de lelijkste en wie de mooiste baby was. De twee winnaars krijgen een leuk opdrachtje!

  • Kinderliedjeskaraoke

Het klinkt misschien niet zo aantrekkelijk als meebrullen met de laatste zomerhit, maar kinderliedjes komen de toekomstige papa goed van pas nu. Hoedje Van Papier, Op Een Grote Paddenstoel, De Wielen Van De Bus, de lijst is bijna eindeloos. Maak dus een selectie en laat de toekomstige papa los op een karaokemachine. Je zal dan meteen zien of hij klaar is om de baby in slaap te wiegen.

  • De Grote Animatiefilmtest

Test de toekomstige papa op zijn kennis van animatiefilms. Je kan bijvoorbeeld korte stukjes laten zien en hij moet dan de tekenfilm raden. Of maak er een quiz op papier van. Nood aan inspiratie? Hier vind je de 100 beste animatiefilms, netjes in volgorde.